MILIONER OTKRIO KAKO DA UŠTEDITE NOVAC: Tvrdi da se u kupovinu NIKADA NE IDE OVIM DANIMA, a tu su i FORE koje sigurno rade
Foto: Printscreen YouTube

možda niste znali

MILIONER OTKRIO KAKO DA UŠTEDITE NOVAC: Tvrdi da se u kupovinu NIKADA NE IDE OVIM DANIMA, a tu su i FORE koje sigurno rade

Žena -

U vreme poskupljenja kako osnovnih životnih namirnica, tako i ostalih troškova, počevši od računa, goriva, pa sve do odeće i putovanja, uvek je dobrodošlo imati u slamarici nešto novca. Sa svih strana nam iskaču saveti kako uštedeti, ali niko ne garantuje da će su saveti uspešni, te se retko ko od nas usudi da isproba trik.

Lokalni bankar iz Velike Britanije, Dejv Fišvik, čiji će autobiografski film o uspehu i kako je postao milioner, "Dejvova banka", biti prikazan na Netfliksu tokom januara ove godine, redovno ljudima deli savete kako da uspešno štede novac. Pa tako je i ovog puta podelio nekoliko trikova i dobro poznatih fora za štednju:

1. Svakog dana po malo

Na prvom mestu on je savetovao štednju novca svakog dana po malo. Možete da izaberete sumu novca koju ćete da izdvajite prvog dana, to može da bude i 10 dinara, a zatim da je svakog dana povećavate za tu istu sumu. Dakle, narednog dana uštedećete 20 dinara, zatim 30, 40 i tako dalje.

2. Cenkajte se

On šta više kao još jedan način štednje savetuje i cenkanje. Prema njegovog mišljenju svaki pen, odnosno dinar koji uštedite je dinar koji ne morate da zaradite. Pa tako, možete da se cenkate skoro za sve, pa i za kupovinu polovnog automobila.

penzioneri, kupovina, Beograd
foto: Tanjug/Rade Prelić

3. Kupujte stvari van sezone

Odeća koja se ne prodaje u sezoni je obično snižena. Pa tako, jeftinije jakne ćete naći leti, a kupaće kostime i majce u zimskom periodu.

4. Podelite platu

Kada dobijete platu, Dejv savetuje da je podelite na tri dela. Izdvojite 50 odsto zarade za račune i osnovne stvari, 30 odsto za slobodno vreme kao što su izlasci ili druge aktivnosti i 20 odsto je namenjeno za štednju.

Crni Petak, Prodavnice, Rasprodaja, Kupovina, Tržni Centar
foto: Zorana Jevtić

5. Ne kupujte ovim danima

I za kraj, još jedna zanimljiva taktika štednje stiže od Dejva. On savetuje da od ponedeljka do srede ne trošite novac, već sve što vam je potrebno kupite tokom vikenda. Petak, subota i nedelja su najbolji dani za kupovinu, rekao je ovaj bankar.

(Kurir.rs / Mondo)

Bonus video:

03:46

NEMA UŠTEDE PREKO NOĆI! Uzelac: To je kao dijeta; neko vreme ne jedete, a onda se vratite na staro ŠTEDNJA JE NAČIN ŽIVOTA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track