VEČE SEĆANJA NA BALAŠEVIĆA U NOVOM SADU: Pokrenuta inicijativa da se svake godine održavu koncerti u čast PANONSKOG MORNARA
Foto: Nemanja Nikolić

Tradicija se nastavlja

VEČE SEĆANJA NA BALAŠEVIĆA U NOVOM SADU: Pokrenuta inicijativa da se svake godine održavu koncerti u čast PANONSKOG MORNARA

Kultura -

Fondacija Balašević organizuje sutra, na pravoslavni verski praznik Bogojavljenje, program "Na Bogojavljensku noć...".

Olivera Balašević
foto: Damir Dervišagić

Veče sećanja na čuvenog kantautora počinje u 19 časova u Ulici Jovana Cvijića ispred broj 33 u Novom Sadu. Đorđe Balašević tradicionalno je održavao koncerte u Novom Sadu na Bogojavljensku noć, a poslednji je bio 19. januara 2020. godine. Iznenada je preminuo 19. februara 2021. od posledica kovida, a Novosađani su se danima opraštali od njega.

Đorđe Balašević
foto: Nemanja Nikolić

Izdavač Robert Čoban je u objavi na Fejsbuku inicirao ideju da se svake godine na Bogojavljensku noć organizuje koncert posvećen Đorđu Balaševiću na kojem bi se okupili pop pevači iz celog regiona koji bi izvodili njegove pesme i tako čuvali sećanje na njega. On je objasnio da ga je inspirisalo to što se u Hrvatskoj jednom godišnje okupe izvođači iz celog regiona kako bi čuvali sećanje na umrlog Olivera Dragojevića. Njegova objava na društvenim mrežama naišla je na veoma pozitivan i masovan odziv korisnika.

Kurir.rs/ Beta

Bonus video:

00:54

BALAŠEVIĆ MU OSTAVIO NEDOVRŠEN ZADATAK! Kiki Lesandrić nasledstvom OŽIVEO DUH PANONSKOG MORNARA: Tražio sam Đoletovu emociju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track