NOVINARI NEPOŽELJNI NA DOGAĐAJU POSVEĆENOM BALAŠEVIĆU: Na koncertu medijima privatno obezbeđenje NIJE DOZVOLILO da izveštavaju
Foto: Nemanja Nikolić

rampa

NOVINARI NEPOŽELJNI NA DOGAĐAJU POSVEĆENOM BALAŠEVIĆU: Na koncertu medijima privatno obezbeđenje NIJE DOZVOLILO da izveštavaju

Kultura -

Veče sećanja na čuvenog kantautora Đorđa Balašević organizovala je u četvrtak njegova fondacija u ulici u kojoj je živeo u Novom Sadu, a okupljenim medijima, izuzev RTS, nije bilo dozvoljeno da isprate ovaj događaj.

"Veče pod jednom zvezdom" predstavljeno je kao muzičko-scenska priredba, na kojoj su se uz veselo-setne emocije smenjivale pesme Panonskog Mornara, kao snimci s koncerata, a pojedine su svirali tamburaši.

Đorđe Balašević
foto: Beta Dragan Gojic

Ulica Jovana Cvijića bila je prepuna poštovalaca ovog umetnika, koji su odali počast svojim prisustvom omažu priređenom povodom trogodišnjice njegovog poslednjeg koncerta u Novom Sadu.

Ispred i oko kuće porodice Balašević publika je bila sa obe strane ulice, u središtu je bila bina i crvena staza, a prostor ispred bine bio je rezervisan za odabrani broj zvanica, koji su mogli iz prvih redova da posmatraju događaj.

Đorđe Balašević
foto: Ustupljene fotografije

Pravo na prisustvovanje ovom događaju imao je samo RTS, dok je ostalim medijima privatno obezbeđenje zabranilo ulazak.

Đorđe Balašević
foto: Ustupljene fotografije

- Kad smo stigli ispred kuće porodice Balašević, bilo je nekoliko policijskih patrola u celoj ulici, koje su nas pustile da prođemo. Zaustavilo nas je obezbeđenje, rečeno nam je da novinari ne mogu da priđu porodičnoj kući i zamolili su nas da se udaljimo. Pitala sam zbog čega ne možemo slobodno da se krećemo ulicom, jer smo slobodni građani, a dobili smo odgovor da mediji, izuzev novinara RTS, nemaju prava da snimaju program - rekla je novinarka Kurir televizije Staša Keneški.

Đorđe Balašević
foto: Ustupljene fotografije

Nakon tamburaša na sceni se pojavila Olivera, Balaševićeva supruga, i istakla da je tabla na kojoj piše Ulica Jovana Cvijića neispravna, jer je, zbog broja ljudi koji se okupio u njoj, te noći postala bulevar. Članovi porodice Balašević primili su cveće i poklone od obožavaoca legendarnog muzičara, a odbili su da daju izjave za medije. Ceo događaj je prenošen preko Jutjuba.

Olivera Balašević
foto: Nemanja Nikolić

Đorđe Balašević tradicionalno je svake godine nastupao u Novom Sadu na Bogojavljensku noć, a poslednji koncert održan je 19. januara 2020. godine. Izdavač Robert Čoban je u objavi na Fejsbuku inicirao ideju da se svake godine na Bogojavljensku noć organizuje koncert posvećen Đorđu Balaševiću, na kojem bi se okupili pop pevači iz celog regiona, izvodili Balaševićeve pesme i na taj način čuvali sećanje na njega.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:11:21

USIJANJE DANA 28.06.2021 - Olivera Balašević o novoj knjizi, detinjstvu i životu sa pokojnim pevačem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track