SVET IZGLEDA MNOGO DRUGAČIJI, ALI LJUDSKA PRIRODA JE ISTA: Novo čitanje REVIZORA 200 godina kasnije ODUŠEVIĆE publiku
Foto: Zoom Media za Pozorište mladih

Pozorište mladih Novi Sad

SVET IZGLEDA MNOGO DRUGAČIJI, ALI LJUDSKA PRIRODA JE ISTA: Novo čitanje REVIZORA 200 godina kasnije ODUŠEVIĆE publiku

Kultura -

Gogoljev "Revizor" u režiji Petra Jovanovića, koprodukcijska predstava Pozorišta mladih i Srpskog narodnog pozorišta, premijerno će biti izvedena u sredu na sceni Pozorišta mladih. Tu će se u prvo vreme i izvoditi, a potom će se preseliti na scenu SNP, navodi se u saopštenju.

U "Revizoru" igraju: Darko Radojević, Strahinja Bojović, Tijana Maksimović Bošnjak, Emilija Milosavljević, Ervin Hadžimurtezić, Jovana Stipić Radošević, Marija Radovanov, Marko Savković, Danilo Milovanović i Aleksandar Milković.

Revizor
foto: Zoom Media za Pozorište mladih

Komedija koju je Gogolj napisao 1836. godine, iako su od tada prohujali razni ratovi, pa i poneki mir, nije izgubila ništa na svojoj aktuelnosti. Jer, revizor kao obrazac ponašanja postao je u međuvremenu maltene opšte mesto naših života. Reditelj Petar Jovanović kaže da svedočimo inflaciji revizora...

- S distance od skoro 200 godina prepoznajemo identične paterne ponašanja. I dalje smo ista životinjska vrsta koja smo bili tada. Sve isto funkcioniše, ljudska priroda je nepromenjena, iako su se promenile društvene okolnosti, pa i političke, kao i tehnologija. Svet izgleda mnogo drugačiji, ali ljudska priroda o kojoj je Gogolj pisao - ista je - navodi reditelj, koji se oslanja u ovom kamadu i na mlade sange.

Kurir.rs

Bonus video:

01:21

TIKA STANIĆ OTVORIO POZORIŠTE U BEOGRADU: Legendarni glumac progovorio o planovima, evo ko će sve glumiti kod njega!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track