SPEKTAKL NA TAŠU: U čast 50 godina od osnivanja legendarne grupe ABBA publiku očekuje nezaboravni KONCERT SA POZNATIM HITOVIMA
Foto: Simone di Luca

ne propustite

SPEKTAKL NA TAŠU: U čast 50 godina od osnivanja legendarne grupe ABBA publiku očekuje nezaboravni KONCERT SA POZNATIM HITOVIMA

Kultura -

U godini kada se obeležava pola veka od osnivanja švedske grupe ABBA, najistaknutiji ABBA tribjut bend na ovim prostorima održaće sa Zrenjaninskom filharmonijom koncert 20. maja na Tašmajdanu.

Srpski muzičari su tokom prethodnih meseci postigli neverovatan uspeh i rasprodali koncerte u halama u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, a u januaru su, na zahtev publike, ponovili koncert u Zagrebu, Rijeci i Varaždinu.

ABBA Real Tribute
foto: Simone di Luca

Članovi benda ABBA ril tribjut, osim autentičnosti izvođenja najvećih hitova benda, nastupiće u originalnim kostimima i uz plesne koreografije, a muziciranje Zrenjaninske filharmonije dodatno će pojačati emociju i energiju koju njihovi hitovi nose.

Publika će moći da uživa u hitovima poput "Mamma Mia", "Dancing Queen", "Super Trouper", "The Winner Takes It All", "S. O. S.", "Fernando", "Money, money, money" i druge, na oduševljenje starih i novih obožavaoca legendarnog benda.

ABBA Real Tribute
foto: Simone di Luca

Grupa ABBA je u periodu od 1972. do 1982. godine, kao najuspešnija švedska grupa svih vremena prodrla na svetsku scenu, prodavši više od 400 miliona ploča, što ih je pretvorilo u svetske rekordere.

Slavni članovi ABBE su bili: Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Anderson i Anni-Frid Lyngstad. Na muzičkoj sceni pojavili su se putem takmičenja za pesmu Evrovizije 1974. godine sa pesmom "Waterloo“, a njihov uspon je započeo 1975. godine s pesmom "S. O. S.”.

ABBA Real Tribute
foto: Simone di Luca

Na svetski vrh ih je lansirala pesma "Mamma Mia”, gde su ostali narednih godina, stvarajući vojsku obožavalaca koji su ljubav prema ABBI prenosili i na nove generacije. Izdali su osam originalnih albuma i to u rekordnim tiražima. ABBA i dalje osvaja publiku na televiziji, radiju, ali i sa vrlo popularnim filmom "Mamma Mia”.

ABBA Real Tribute
foto: Simone di Luca

Ulaznice za ovaj jedinstveni show mogu se kupiti preko aplikacije Efinity.rs, a prodaja počinje u ponedeljak 6. februara u 10 časova.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:31

Koncert za decu ispred Starog dvora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track