GLUMA VIŠE NIJE ZA MENE Žarko Jokanović: Lakše mi je bilo da napišem 18.000 strana scenarija nego da snimim dve replike!
Foto: Nemanja Nikolić

o novoj projektu Zakopane tajne

GLUMA VIŠE NIJE ZA MENE Žarko Jokanović: Lakše mi je bilo da napišem 18.000 strana scenarija nego da snimim dve replike!

Kultura -

Nova serija iz pera Žarka Jokanovića "Zakopane tajne" počela je da se snima u Šimanovcima, a premijerno će se prikazivati na Pinku. U glavnoj ulozi, nakon odlaska iz "Igre sudbine", gledaćemo Milicu Milšu.

Žarko Jokanović
foto: Nemanja Nikolić

Posle čuvene Ade Kanački, ovde će igrati dizajnerku parfema Lalu Doder, koja ima troje dece i živi u luksuznoj vili od 1.400 kvadrata. Ekipu Kurira na setu je ugostio kreator ove priče i otkrio sve što zanima publiku.

- Tajne su duboko zakopane, a mi ćemo ih otkrivati jednu po jednu. Serija se snima na više od 3.000 kvadrata u tri studija, sa 67 glumaca i u holivudskim uslovima koje smo dobili od Pinka. Priča je sjajna i ostaje nam da vidimo koje su to njihove tajne - kaže na početku Jokanović.

Šta je bila inspiracija?

- Život. Neke teme su uvek aktuelne, ali ih obrađujemo iz drugog ugla i na način koji je zanimljiv, intrigantan. Publika će se identifikovati s mnogim likovima, pa možda reše i neki svoj problem.

Žarko Jokanović, Milica Milša, Zakopana tajna, nova serija, prva klapa
foto: Nemanja Nikolić

Koje likove ćemo voleti?

- Volim da svaki lik bude univerzum za sebe, a ne u funkciji nekog drugog junaka. Svakog ćete voleti, ali ćete moći i na mnogo toga da mu zamerite. Mislim da će veliki broj njih biti miljenici publike, pa i neki loši će na kraju postati dobri. U životu je to moguće i treba tome težiti.

Kako ste posle Ade za Milicu našli ulogu Lale Doder?

- Milica igra dizajnerku parfema, a njen omiljeni cvet je lala, pa sam došao na ideju da se zove Lala. Ona je potomkinja stare ruske plemićke porodice Vigotski, koja je ovde došla nakon Oktobarske revolucije, i nastavlja da se bavi zanatom svojih predaka.

Žarko Jokanović, Milica Milša, Zakopana tajna, nova serija, prva klapa
foto: Nemanja Nikolić

Koliko epizoda je planirano?

- Plan je da serija ima najmanje dve sezone. Kad krene emitovanje, ideja je da se družimo s publikom do leta.

Da li je bilo teško posle "Igre sudbine" napisati "Zakopane tajne"?

- Nije mi bilo teško. Naravno, to je kao da upoznajete planetu novih ljudi. Imam dobru memoriju i pravim sebi neke šeme u odnosima. Uživam da im dajem imena, ali i karaktere. Lepo je igrati se.

Gledate li "Igru sudbine"?

- Za mene je to prošlost i više se time ne bavim. Uvek treba gledati napred. Ponosan sam na tih 600 epizoda koje su bile najgledanije.

Mali Žarko
Mali Žarkofoto: Printscreen

Hoćemo li vas i u novoj seriji videti kao glumca?

- Mislim da nećete (smeh). Sledeće godine slavim 50 godina od prvog pojavljivanja na filmu ("Užička republika") i red je da to možda nekako obeležim. Probao sam ponovo da glumim, ali nikad ne bih bio glumac. Nije mi problem da napišem celu seriju. Napisao sam 18.500 strana "Igre sudbine", ali, verujte, imao sam u njoj dve scene da snimim i to mi je bilo nešto tako strašno i stresno. Gluma nije više za mene.

Kurir.rs/ Ljubomir Radanov

Bonus video:

02:16

Nova serija Žarka Jokanovića i Milice Milše

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track