OD GROBARA MURAL KORNELIJA KOVAČA NA VRAČARU: Čuveni kompozitor bio je navijač crno-belih i evo šta je to VELIKO ZA NJIH URADIO
Foto: Dragan Kadić, Profimedia

Lepa slika na ulicama Beograda

OD GROBARA MURAL KORNELIJA KOVAČA NA VRAČARU: Čuveni kompozitor bio je navijač crno-belih i evo šta je to VELIKO ZA NJIH URADIO

Kultura -

Majstori ulične umetnosti oslikavaju fasade širom sveta, a poslednjih godina ovaj trend je stigao i u Srbiju. Na ulicama Beograda, tačnije na Vračaru, u parku između Požarevačke i Mileševske ulice, naslikan je nedavno mural s likom kompozitora Kornelija Bate Kovača (1942-2022).

Mural, Kornelije Kovač
foto: Kurir

Na njemu piše "Za najlepšu himnu, večno ti hvala. Poslednji pozdrav od Grobara". Čuveni kompozitor autor je zvanične himne kluba "Dok Partizan bitke bije". Bio je navijač crno-belih, a baš po ovoj pesmi pamtiće ga sve današnje, ali i buduće generacije navijača Partizana.

- Himna Partizana... Lično... Uvek sam navijao za najbolje timove, kad sam bio mnogo mlađi. S navijanjem sam prestao kad sam postao stariji, ali i dalje sam slab na Partizan. Čak i kad slabije igra. Navijam od kuće, ne idem na utakmice, ali kad pobeđuju, ja sam ponovo onaj stari partizanovac - izjavio je jednom prilikom Kornelije Kovač.

Kornelije Kovač
foto: Printskrin/Jutjub

Zanimljiva je priča kako je nastala himna Partizana.

- Nekih sedamdesetih godina prošlog veka Slobodan Novaković, urednik TV Beograd, koji je bio u Upravnom odboru kluba, predložio mi je da napravim navijačku himnu Partizana. Rekoh, nije problem. Ja sam profesionalac, znam da napravim himnu i državi. Sloba je već imao spremljen tekst, poznavao je naravi i ćudi navijača. Kad sam video tekst, pisanje muzike za himnu nije trajalo duže od dva dana - otkrio je Kovač.

Kurir.rs

Bonus video:

04:33

MARKO KON ISKRENO O BOLESTI: Smršao sam u cugu 45 kilograma!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track