TESLA I DUŠKO POPOV DEO VELIKE MISTERIJE: Poznat zaplet nove sezone BELEŽNICA PROFESORA MIŠKOVIĆA, a mesto radnje jedna PLANINA
Foto: Košutnjak film, Profimedia

Uskoro na SuperstarU

TESLA I DUŠKO POPOV DEO VELIKE MISTERIJE: Poznat zaplet nove sezone BELEŽNICA PROFESORA MIŠKOVIĆA, a mesto radnje jedna PLANINA

Kultura -

Na male ekrane narednog ponedeljka stiže nastavak serije "Beležnica profesora Miškovića". Scenario novih 14 epizoda napisali su Ratko Dmitrović i Kosta Peševski, a režija je i ovog puta poverena Miroslavu Lekiću. Serija je nastala u produkciji kuća "Košutnjak film" i Telekom Srbija, a emitovaće se svakog radnog dana na Superstar kanalu.

beležnica profesora Miškovića
foto: Košutnjak film

Glavni junak, novinar Boško Stevanović, kog igra Momčilo Otašević, u prvoj sezoni je svedočio naučno neobjašnjivim pojavama koje je profesor Mišković zabeležio u malom crnom notesu. I u nastavku za njega nema mira, a deo velike misterije biće i Nikola Tesla, Atila Hunski i Dušan Popov.

- Serija "Beležnica" može da se gleda u bilo kom delu sveta. Sada smo uveli junake sa ovih prostora koji su svetski poznati - Nikolu Teslu i Dušana Popova. Od istorijskih ličnosti tu nam je Atila Hunski. Nikola Teslu igra Miša Obradović, a Peđa Bjelac tumači u novoj sezoni kongresmena koji dolazi u Srbiju pred Drugi svetski rat i vezan je za Teslina istraživanja. Od novih glumaca tu su Dubravko Jovanović, Vladimir Posavec (Duško Popov) i Slobodan Stefanović (Atila) - otkrio je za Kurir reditelj Miroslav Lekić.

Miroslav Lekić
foto: Petar Aleksić

Za potrebe snimanja druge sezone serije "Beležnica profesora Miškovića", inače napisane po motivima knjige Ratka Dmitrovića, dosta je korišćena napredna tehnologija CGI kako bi se, na autentičan način, predstavili događaji i lokaliteti od 441. do 2003. godine, periodu koji je pokriven scenariom. U drugoj sezoni junaci serije prate tragove širom Srbije, otkrivajući njene mistične delove i karakteristike, i nastavljaju svoju potragu za tajnom skrivenom u beležnici. Nove epizode snimane su u Viminacijumu, Titelu, Đerdapu, dok je glavna lokacija bila planina Rtanj.

Zoran Janković
foto: Petar Aleksić

- Druga sezona tretira osam vremenskih perioda. Junaci iz prve sezone prolaze kroz priče koje su se desile od 441. od 2003. godine. Priča o Tesli se dešava na Rtnju. Bio je tamo u poseti 1934. godine, pa će biti jedan od važnijih likova - objasnio je producent Zoran Janković.

Konferencija, beležnica profesora Miškovića
foto: Petar Aleksić

Svetozar Cvetković nastavlja gde je stao u prvoj sezoni.

- Prezadovoljan sam kako je sve ispalo. Kada smo krenuli sa snimanjem, naši zahtevi i ambicije nisu bili tako veliki, priča je bila skromna, o jednoj porodici koja normalno može da funkcioniše. Bila je velika smelost upustiti se u ovako nešto, a još je veća smelost razviti ovaj scenario. Verujem da su producenti zatrpani novim scenarijima i idejama, ali imati osećaja da "Beležnica profesora Miškovića" može tako lepo da se razvije i da se oformi ekipa koja je neverovatna, velika je smelost. Taj rezultat ovoga puta zaista nije izostao.

Konferencija, beležnica profesora Miškovića
foto: Petar Aleksić

Glumačku ekipu čine Aleksandar Srećković Kubura, Isidora Građanin, Tijana Čurović, Danica Radulović, Miloš Samolov, Isidora Janković i drugi. Počevši od 20. februara, nastavak serije "Beležnica profesora Miškovića" prikazivaće se svakog radnog dana od 21 sat na Superstar kanalu.

Kurir.rs

Bonus video:

02:19

Anica Dobra o seriji Beležnica profesora Miškovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track