LAUŠEVIĆ NIJE HTEO DA UPIŠE GLUMU PREKO VEZE: U sve je umešan MILO ĐUKANOVIĆ, a glumac je ovo napravio BEZ RAZMIŠLJANJA
Foto: Damir Dervišagić

lep gest

LAUŠEVIĆ NIJE HTEO DA UPIŠE GLUMU PREKO VEZE: U sve je umešan MILO ĐUKANOVIĆ, a glumac je ovo napravio BEZ RAZMIŠLJANJA

Kultura -

Na Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu svake godine želi da se upiše stotine studenata. Retkima se posreći da uspeju iz prve.

žarko Laušević
foto: Dragana Udovičić

Žarko Laušević studirao je glumu u veoma uspešnoj klasi, a neki od njegovih kolega i danas igraju zapažene uloge. Nove studente je te 1978. primao veliki profesor Minja Dedić, a poznati glumac nije želeo da prijemni prođe preko veze, o čemu za Kurir svedoči Petar Božović.

Petar Božović
foto: Contrast Studios

- Žarko i ja smo skoro familija. Igrao mi je sina u svojoj prvoj ulozi u drami "M. V.", koju je snimao profesor Milo Đukanović. Ne ovaj drugi Milo. Baš posle snimanja je išao da polaže prijemni za akademiju, a sad ću vam ispričati jedan njegov gest, koji govori o njemu. Milo je napisao jedno pismo i dao je Žarku da preda Minji Dediću, koji je te godine primao klasu. Mi smo ispratili Žarka i vraća se i kaže: "Položio sam". Bravo. Vratio je pismo neraspakovano reditelju Đukanoviću. Upisao je glumu bez preporuke - kaže Božović.

Branimir Brstina
foto: Stefan Jokić

U čuvenoj klasi bili su Branimir Brstina, Svetislav Bule Goncić, Dubravka Živković, Olivera Ježina, Andreja Maričić, Suzana Petričević, Sonja Savić i Zoran Cvijanović.

Kurir.rs

Bonus video:

02:25

Žarko Laušević iskreno o glumi, otkrio detalje NOVE ULOGE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track