POSLE RIJANINOG NASTUPA TRUDNICE SUMANUTO PRETRAŽUJU JEDAN POJAM: Zbog JEDNE STVARI napravila POMETNJU među budućim majkama
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

POZITIVAN UTICAJ

POSLE RIJANINOG NASTUPA TRUDNICE SUMANUTO PRETRAŽUJU JEDAN POJAM: Zbog JEDNE STVARI napravila POMETNJU među budućim majkama

Žena -

Gugl beleži pojačano interesovanje za pojmom trudničke vežbe nakon Rijaninog nastupa na poluvremenu Superboula. Novi podaci pokazuju da je pretraga tog pojma porasla za čak 285 odsto, piše Total Shape. Interesovanje za "vežbe za trbušne mišiće" takođe je poraslo za 177 odsto, dok je pretraga pojma "teretana za trudnice" skočila za 300 odsto.

Vežbanje je sigurno i zdravo u trudnoći, ali samo ako se izvodi ispravno i ako je trudnoća uredna.

Rijana
foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia

"Vežbanje u trudnoći može pomoći u smanjenju bolova u leđima, može umanjiti otekline i povećati nivo energije i sprečiti prekomerno gijenje", kažu fitnes stručnjaci.

Međutim, čak i ako ste aktivni, važno je ne preterivati.

"Ako ne vežbate redovno, izbegavajte iznenadne naporne aktivnosti. Vežbe ne moraju biti intenzivne ili zahtevne da bi bile korisne. Zapravo, neke od najboljih aktivnosti za trudnice uključuju plivanje i duge šetnje", kažu treneri specijalizovani za prenatalne vežbe.

trudnica, trudnički stomak
foto: Shutterstock

Zdravstveni stručnjaci savetuju zagrevanje pre treninga i istezanje nakon treninga i održavanje hidratacije, što je dobra praksa za svakoga, bez obzira na to da li trudni ili ne.

"Izbegavajte aktivnosti koje mogu uzrokovati povrede, poput gimnastike i vožnje bicikla. Takođe, nemojte dugo ležati na leđima dok vežbate jer to može uzrokovati osećaj nesvestice. I obavezno pravite pauze", poručili su te naveli plivanje, hodanje i aerobik s malim opterećenjem kao tri nabolje vrste treninga za trudnice.

(Kurir.rs/ Index.hr)

Bonus video:

01:49

ČUDO KOJE SE DOGAĐA JEDNOM U 700.000 TRUDNOĆA, DESILO SE U LESKOVCU! Jelica je za 4 godine rodila dva para blizanca, istog pola

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track