NESREĆAN SAM ŠTO S MIKIJEM MANOJLOVIĆEM NISAM IMAO BAREM JEDNU SCENU: Zvezda Južnog vetra hvali kolegu, a i sam je ŽIVA LEGENDA
Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

kakve reči

NESREĆAN SAM ŠTO S MIKIJEM MANOJLOVIĆEM NISAM IMAO BAREM JEDNU SCENU: Zvezda Južnog vetra hvali kolegu, a i sam je ŽIVA LEGENDA

Kultura -

U naše živote i na male ekrane vraćaju se Petar Maraš i Baća u nastavku serije "Južni vetar: Na granici".

Serija Južni vetar, Južni Vetar, Titel, Miloš Biković
foto: Nemanja Miščević

Publiku čeka šest narednih uzbudljivih vikenda na RTS i 12 epizoda, a već u prvoj prvoj pokušaj Crvenog da ubije Maraša i pad aviona.

- Publika može da očekuje novih 12 epizoda lude vožnje, gde je svaka epizoda bolja od prethodne. Ima stalno uzbudljivih momenata, obrta, iznenađenja. Glavni likovi Maraš i Baća su sada dosta porasli, razvijali su se, a njihovi protivnici su mnogo veći i ozbiljniji. Od običnih kradljivaca kola s Mirijeva postali su narko-bosovi. Kao kada igrate video-igricu i prelazite nivoe, tako je i u našoj seriji - opisao je Avramović novi izazov koji čeka fanove od 25. februara na malim ekranima.

Južni Vetar, premijera
foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Scenarista Petar Mihajlović otkrio je da je ideja bila da projekat "Južni vetar" ima tri dela filma i tri sezone serije.

- U prvoj epizodi ste već čuli repliku poslaniče (političar šmrče kokain na jednom splavu, op. aut.), pa možete da naslutite šta nas čeka dalje. Ko zna gde će da ode. Krećemo iza haosa, a onda se stvari kristališu - otkrio je Mihajlović i dodao da će druga sezona publiku više terati na razmišljanje.

Južni Vetar, Film
foto: Damir Dervišagić

Za produkciju ovako zahtevnog projekta posebno su zaslužni producenti serije Tatjana Žeželj Gojković, Miloš Avramović, Miloš Biković i Miodrag Radonjić, a ekipa je boravila u Finskoj, Italiji, Hrvatskoj i Srbiji.

Prvi put u istoriji projekat s Balkana dobitnik je sredstava za produkciju igrane TV serije u kategoriji za TV i onlajn sadržaj na fondu EU potprograma "Medija kreativna Evropa".

Južni Vetar, premijera, Bogdan Diklić
foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Bogdan Diklić vraća se u serijal kao otac glavnog lika Maraša.

- "Južni vetar" je jedan od poslova u kojima sam zaista iskreno uživao. Uvek se žalim na nešto, a ovde nemam nijedan razlog za to. Znam da će zvučati kao kliše ili da pričam onako iz kurtoazije, ali voleo bih da mi se nešto slično ponovi. Nesrećan sam što s Mikijem Manojlovićem nisam imao barem jednu scenu. Valjda će ih biti u nastavku - sa osmehom je rekao Diklić, koji je delio kadar sa Aleksandrom Berčekom.

Južni vetar - NA GRANICI, Južni Vetar, TV serija
foto: Nemanja Miščević

U nastavku igraju i Andrija Kuzmanović, Miodrag Krstović, Mladen Sovilj, Tamara Krcunović, Milica Gojković, ali i inostrani glumci - Oksana Akinšina, Aleksej Guskov, kao i imena iz Holivuda - Vilijam Boldvin i Erik Roberts.

Jovana Stojiljković nastavlja svoju ulogu Sofije, nevenčane supruge Petra Maraša.

Južni Vetar, premijera, Jovana Stojiljković
foto: Stefan Stojanović/ Mondo

- Moj lik je napredovao. Kad gledam ovu novu sezonu, svi junaci nisu više oni isti karakteri iz prvog filma. Oni ne mogu da se vrati na pravi put. U "Južnom vetru" nema njihove romantizacije. Kroz ovu priče saznaćemo mnoge anomalije našeg društva - zaključila je Jovana Stojiljković, nedeljama prisutna kao glavna glumica u špijunskoj TV seriji "Vera", i dodala:

- Nadam se da se neću smučiti ljudima.

Kurir.rs

Bonus video:

03:38

PREMIJERA! JUŽNI VETAR: UBRZANJE: Biković otvoreno o Depu i bivšim devojkama, Manojlović o zemljoradnji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track