FATALNA SRPKINJA KOJA JE OPČINILA I KERIJA GRANTA: Napustila zemlju, udala se za MILIONERA i promenila ime, za njom su svi LUDELI
Foto: Printscreen

GLUMICA I KOŠARKAŠICA

FATALNA SRPKINJA KOJA JE OPČINILA I KERIJA GRANTA: Napustila zemlju, udala se za MILIONERA i promenila ime, za njom su svi LUDELI

Kultura -

Ljubica Otašević bila je srpska glumica i košarkašica, čijoj lepoti nisu mogle da odole ni holivudske zvezde, a zbog neverovatne sličnosti sa Sofijom Loren igrala je njenu dublerku.

Ljubica Otašević rođena je 1933. godine u Gornjem Milanovcu, a uporedo sa igranjem košarke za Crvenu zvezdu, studirala je na Filozofskom fakultetu.

Ljubica Otašević
foto: Printscreen

Prva ljubav lepe košarkašice bio je košarkaš Srđa Kalember, a zatim se zabavljala sa poznatim fudbalerom Partizana, reprezentativcem Milošem Milutinovićem.

Ipak, ona u 24. godini odlučuje da napusti košarku, te je poželela da usavrši jezik u Italiji. Iz Italije odlazi u London, gde joj zbog neverovatne sličnosti sa Sofijom Loren američki producent Karl Forman nudi da igra dublerku holivudske dive u filmu “Ključ” Kerola Rida.

Ljubica Otašević
foto: Printscreen

Tada je Ljubica upoznala tri decenije starijeg glumca Kerija Granta, zbog kog je i počela da ide na časove glume, a ime je promenila u Ljuba Bodin.

Iza nje je ostalo nekoliko malih uloga, a domaćoj publici najpoznatija je po epizodnoj ulozi u filmu “Ljubav i moda”.

Keri Grant
foto: Profimedia

Ljubičino srce osvojio je iitalijanski baron i milioner Enrik di Portanova, ali je nakon četiri godine njihov brak propao, a Ljubica je posle razvoda dobila 1,5 miliona dolara.

U Beograd je dolazila retko, a mnogi pamte kada je na sahranu svoje bake došla u ogromnom crnom “linkolnu” u društvu Kerija Granta.

Preminula je u Hjustonu, 1998. godine u 65. godini života.

(Kurir.rs/ Blic)

Bonus video:

00:46

Glumica o tome kako su je komšije zafrkavale jer nije znala da se bavi poljoprivredom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track