DUGO SKRIVANA TAJNA TIHOMIRA STANIĆA! Ovaj DETALJ iz njegove biografije niko nije znao: Glumac se rodio na ovom NEOBIČNOM MESTU!
Foto: Damir Dervišagić

SVI SU IZNENAĐENJI

DUGO SKRIVANA TAJNA TIHOMIRA STANIĆA! Ovaj DETALJ iz njegove biografije niko nije znao: Glumac se rodio na ovom NEOBIČNOM MESTU!

Kultura -

Tihomir Stanić je jedan od najpopularnijih domaćih glumaca. Publika ga je posebno zavolela u seriji "Ubica mog oca" čija se šesta sezona sada premijerno prikazuje.

Tihomir Stanić
foto: Damir Dervišagić

I kako se o čuvenom Tiki mnogo toga zna, malo ko je upoznat sa detaljima njegovog života pre nego što je počeo da se bavi glumom. Tihomir je oduvek voleo da čita, a veliki značaj za njega uvek su imali Miloš Crnjanski i Ivo Andrić. Sada je otkrio i zašto su baš ovi pisci toliko značajni za njega, kao i da se rodio na jako neobičnom mestu:

- Pošto sam se rodio u školi, jedan hodnik je delio moju spavaću sobu od školske biblioteke i bile su mi dostupne sve te knjige iz njenog fonda, a imao sam i strast za čitanjem. Veliku, ogromnu strast i čak sam bežao sa časova fizičkog da bih čitao. Uz sve što sam čitao, možda ponekad i u nevreme, Andrićeva proza i poezija Crnjanskog bile su mi najpitkije i najbolje sam ih razumeo, čini mi se, u svim periodima života. Možda sam tako i naučio slova, ali sigurno sam na Andrićevim delima odrastao i sve što sam čitao kasnije sam merio time. To je bila neka vrsta etalona u mojoj mladosti i odrastanju.

(Kurir.rs/Novosti)

Bonus video:

02:59

TIHOMIR STANIĆ SKUPO PLAĆA GREŠKU IZ PROŠLOSTI: Postradao sam i to me je mnogo koštalo, ali me je i odškolovalo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track