SLALA SAM MU PORUKE A ODGOVORA NIJE BILO! Sestra Marka Živića opisala poslednje dane: MISLILA SAM DA ON JEDNOSTAVNO NE ZNA DA UMRE
Foto: Nebojša Mandić

sećanje na velikog glumca

SLALA SAM MU PORUKE A ODGOVORA NIJE BILO! Sestra Marka Živića opisala poslednje dane: MISLILA SAM DA ON JEDNOSTAVNO NE ZNA DA UMRE

Kultura -

Glumac Marko Živić je prerano preminuo pre dve godine od posledica korona virusa u 49. godini, a njegova starija sestra, Nevena Živić, otkrila je kako su izgledali njegovi poslednji dani.

Marko je iza sebe ostavio zavidnu karijeru, velika prijateljstva, kumstva, devojku sa kojom je bio 10 godina i sestru koja ga nikad nije prežalila.

Marko Živić
foto: Stefan Jokić

Sve je počelo 25. septembra

Dobio je temperaturu i kako kažu bio je vidno loše, ali nije želeo da otkaže predstavu “Let iznad kukavičjeg gnezda”, koja je bila zakazana za 25. septembar.

- Sala je bila rasprodata kao za svako izvođenje. Poslao je kratku poruku “Ne otkazuje se”. Martini je njegova uloga života. Bio je veoma odgovoran prema publici i kolegama, mnogo puta je igrao bolestan, neraspoložen, pod temperaturom. Predstava, ipak, nije odigrana jer su kolege kad su videle kako loše izgleda pozvale Hitnu pomoć. Završio je u KBC Dragiša Mišović - započela je Nevena, pa nastavila:

Marko Živić
foto: promo BDP

- Prvo prijemno odeljenje, ubrzo poluintenzivna, a nedugo zatim i intenzivna nega. Bila sam ubeđena da će se izvući, čak i kad su ga priključili na respirator. Verovala sam da će, kao mnogo puta do sada, pronaći put da nam se vrati. Mislila sam da on jednostavno ne zna da umre. Slala sam mu poruke, ali odgovora nije bilo. A onda šok, neverica, jauk, praznina - rekla je Nevena, prenosi Objektiv.

Omiljeni kostim

Živić je sahranjen u kostimu Martinija, lika kog je tumačio u “Letu iznad kukavičjeg gnezda”.

- Marko nije pričao o smrti, verovao je, kao i svi mi, kako su najbolje godine pred njim. Ipak, hteo je da uzme kostim Martinija kada se predstava skine s repertoara i da ga izloži pored crtačkog stola našeg oca u stanu u Kruševcu. Tata je bio arhitekta i slikar, pa je Marko smislio da pored njegovog stola postavi taj kostim - otkrila je Nevena.

Marko Živić
foto: ATA images

Marko je po prirodi bio vrlo emotivan, ali često su samo najbliži mogli da primete na njegovom licu tugu ili brigu.

- Najžalije mi je budućnosti koja se neće ostvariti. Mogao je još mnogo toga da uradi. Reagovao je na svačiju nepravdu, pokušavao da reši tuđe probleme. Svoje je nosio u sebi. Dešavalo se da oseća da je zaboravljen, skrajnut, da može da pruži više na filmu, televiziji i u pozorištu.

Marko Živić, sahrana
foto: Nikola Anđić

Nije o tome pričao, trudio se da šalom i smehom maskira neraspoloženje kada bismo primetili da ga nešto muči. Imao je sreću da poslednjih deset godina provede s Majom. Ona je bila njegova sigurna luka. Bio je veoma vezan i za moju kćerku Danicu. Voleo je ljude, a i oni njega. Toga sam u potpunosti postala svesna kada nas je napustio - zaključuje Nevena Živić.

Marko Živić, Nevena Živić
foto: Nikola Anđić, Printscreen/Youtube

Da podsetimo, Marko Živić je rođen 4. aprila 1972. godine u Kruševcu, a studije glume je završio 1995. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Glumio je u brojnim filmovima i serijama, te iza sebe ostavio mnogo uspešnih projekata.

Veliki uspeh postigao je u pozorištu i na filmu. Pamtićemo ga po ulogama u serijama i filmovima "Hotel sa sedam zvezdica", "Ljubav, navika, panika", "Pozorište u kući", "Premijer", "Montevideo, bog te video", "Senke nad Balkanom", "Žigosani u reketu" i mnogim drugim.

(Kurir.rs/Objektiv)

Bonus video:

04:35

SAHRANJEN MARKO ŽIVIĆ: Najbliži se oprostili uz suze, posle Bjelinog potresnog govora glumca ispratili uz pesmu JELENI UMIRU SAMI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track