ŠTA GOD DA SE DEŠAVA, PORODICA NAM JE OSLONAC! Ovo je poruka druge sezone serije AZBUKA NAŠEG ŽIVOTA čije se snimanje bliži kraju
Foto: Contrast Studios

TV EKRAN

ŠTA GOD DA SE DEŠAVA, PORODICA NAM JE OSLONAC! Ovo je poruka druge sezone serije AZBUKA NAŠEG ŽIVOTA čije se snimanje bliži kraju

Kultura -

Bliži se kraj snimanja druge sezone serije "Azbuka našeg života" čijih će novih 11 epizoda početi da se prikazuje krajem ove godine na kanalu Superstar.

Nakon velikog uspeha prve sezone serije "Azbuka našeg života", kreatorke i rediteljke Jelene Bajić Jočić, koja je realizovana u saradnji produkcijske kuće "Kontrast studios" i Telekoma Srbija, ovaj popularni TV projekat dobija nastavak i novih jedanaest epizoda.

Azbuka naseg zivota
foto: Contrast Studios

Dok je prva sezona rađena po motivima romana "Muška azbuka" i "Azbuka mog života" Mirjane Bobić Mojsilović, novi ciklus izlazi iz okvira knjiga. Likovi nastavljaju svoje živote dalje, sudbinski točak se kotrlja u novim nepoznatim smerovima. Ipak, u jednom segmentu priče Mirjanino štivo ostaje inspiracija.

U nastavku priče, u živote glavnih likova vraćamo se nekoliko meseci kasnije. Središte priče i dalje zauzimaju Vesna i Uroš Popović. Njihovi putevi naizgled se razilaze. Dok Uroš sa Anom gradi novi život, Vesna nastavlja sama i donosi odluku da se posveti sebi i svom poslu, pronalazeći radost i svoju svrhu u tome. Iznenada, i jedno i drugo se suočavaju sa okolnostima koje će trajno uzdrmati ovaj novonastali životni balans.

Azbuka naseg zivota
foto: Contrast Studios

Uporedo sa njihovim, plete se i niz paralelnih priča i epizoda koje će gledaocima doneti sve što je svojstveno ovoj modernoj bajci - životne trenutke pune iskrene emocije, uz preplitanje pitkog, inteligentnog humora i teških dramskih momenata. Ono što će publiku ipak iznenaditi jesu trenuci zapleta u vidu napetog trilera, u kojima će sudbine likova visiti o koncu.

Kroz dinamičnu radnju nove epizode serije "Azbuka našeg života" donose nam nastavak iskrene životne priče jedne urbane beogradske porodice u pokušajima da iznova nađu mir i spokoj, kao i odgovor na večito pitanje šta je zapravo potrebno za sreću i koja doza ljubavi je neophodna da bismo se osetili voljenim.

Azbuka naseg zivota
foto: Contrast Studios

Kao i do sada, "Azbuka" se bavi savremenim društvom i preispitivanjem sistema vrednosti unutar tog bajkovitog privida o savršenim životima. U novoj sezoni serija pokreće važne životne teme i društveno odgovorna pitanja koja čine našu svakodnevicu. Pored glavnih glumaca Aleksandre Janković i Jadrana Malkoviča, tu su i Nebojša Milovanović, Isidora Simijonović, Anđelka Prpić, Radoš Bajić, Anastasia Mandić, Nedeljko Bajić, Miona Marković, Jovana Stipić, Tihomir Stanić, Katarina Gojković, Milena Pavlović, Đorđe Mišina, Iva Štrljić i drugi. U nastavku priče pridružiće im se Radivoje Raša Bukvić, koga ćemo gledati u glavnoj muškoj ulozi druge sezone, ali i Aleksandar Srećković, Milan Kalinić, Slaviša Čurović, Jelena Mur, Vladan Dujović, kao i američka glumica srpskog porekla Ana Aleksander.

Osim u elitnim kvartovima Beograda i najuglednijim prestoničkim hotelima i zdanjima, serija je snimana i u Crnoj Gori. - Vraćamo se životu Vesne, Uroša i njihovih najbližih devet meseci kasnije u odnosu na kraj prve sezone. Dok je u prvom serijalu akcenat bio na Vesninom i Uroševom razvodu, priča je sada mnogo razgranatija. Vesna je slobodna i posle toliko vremena pravi prve korake u tom novom životu. Ponovo otkriva sebe - poručuje glavna glumica serije Aleksandra Janković, dodajući da će radnju u nastavku obeležiti momenat trilera koji će život Popovića još jednom okrenuti naglavačke.

Azbuka naseg zivota
foto: Contrast Studios

- Najsnažniji utisak druge sezone u stvari je i poruka ove serije, a to je da šta god se dešava i koliko god da je loša situacija, porodica uvek predstavlja početnu tačku i oslonac. Čak i kada je ona, kao u Uroševom i Vesninom slučaju, razorena. U teškim trenucima koji Popoviće očekuju u novim epizodama, oni su tu jedni za druge. Uče nas da je to u stvari ono što čini pravu porodicu - ističe Jadran Malkovič, koji tumači lik Uroša.

(Kurir.rs / TV Ekran)

Bonus video:

02:14

VERUJEM U CRNU MAGIJU! Glumac iz serije Crna svadba otkrio temu TAJNOVITOG domaćeg projekta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track