OD LAJANJA NA ZVEZDE NEMAM NI CVONJKA! Dragan Mićanović kaže da u inostranstvu ne može tako, a evo šta je POKRENUO S KOLEGAMA
Foto: Telekom Srbija

iskren

OD LAJANJA NA ZVEZDE NEMAM NI CVONJKA! Dragan Mićanović kaže da u inostranstvu ne može tako, a evo šta je POKRENUO S KOLEGAMA

Kultura -

Glumac Dragan Mićanović nastavlja druženje s televizijskom publikom kao Periša u trećoj sezoni serije "Dug moru". Od 13. marta, svakog radnog dana u 21 sat, na kanalu Superstar stiže novih 10 epizoda, snimanih u produkciji Telekoma Srbija i "Monte rojal pikčersa" prošlog leta u Boki Kotorskoj i u Beogradu, po scenariju Marijane Čulić Vićentić.

Bojana Malejvić
foto: Monte Royal Pictures promo

Tim povodom Mićanović je za Kurir otkrio ko mu je omiljena partnerka, ali i šta ga je sačuvalo od toga da ga slava ne ponese.

Kako je bilo snimati na moru?

- Sve zavisi od vremenske prognoze. Kad je lep dan, sve ide lako, ali kad je bura... Ipak, posao mora da se uradi.

Da li Perišu čeka mirno more ili oluja?

- Više oluja. Sekira se mnogo oko svega. Sada ga i prošlost proganja i vuku ga neki repovi od pre 50 godina.

Bojana Malejvić
foto: Monte Royal Pictures promo

Postajete i deda u seriji?

- Polako. Biće. Nije mi milo što ću biti deda. Do juče sam igrao ljubavnike, a sad igram dedu (smeh). Nema smisla. Kako je brzo prošlo vreme, kao dlanom o dlan. Uvek sam bio najmlađi u podelama, a sad sam najstariji.

U novoj sezoni vaše scene je režirao i kolega Leon Lučev, koji vam je partner u kadru.

- Leon zna problem glumca i ume da mi da pravu indikaciju kad idem u pogrešnom smeru. Rad s njim ne razlikuje se mnogo od onog u kadru.

Dubravka Drakić
foto: Dado Ljajević

Imate i scene s novim ženskim likom, koji igra Dubravka Drakić.

- Grozna je prema meni, zapravo njen lik. Ona igra ćerku Ćaleta (Miki Krstović ubijen, prim. aut.) i želi da otme od mene Fotnicu, a ja je ne dam. Pakao u najavi. Dubravka je moćna glumica i nije bilo lako raditi s njom i suprotstaviti joj se u kadru.

Imate li omiljenu partnerku?

- Poslednjih godina uživam radeći u pozorištu s Vesnom Trivalić, Sekom Sablić i Anitom Mančić u predstavu "Vrat od stakla". Privilegija mi je da delim scenu s njima. One su mi najdraže partnerke.

Vesna Trivalić
foto: Nenad Petrović

A uloga?

- Nemam ograničenja prema ulogama. Odbijao sam ono što sam mislio da nije za mene. A omiljena? Često to pominjem u intervjuima, a u mom slučaju svaka velika uloga ostavi ožiljak na vašem biću. "Mizantrop", kog sam odigrao sa 26, ostavio je veliki trag, pa Romeo, kad sam shvatio da nisam promašio i da ću biti glumac, i Porcija u "Mletačkom trgovcu", gde igram ženu. Bio je to ogroman izazov i možda najdraža uloga. Naučio sam tu i da nije lako biti žena.

Lajanje na zvezde
foto: Printscreen

Televizijska publika vas pamti kao Filozofa iz "Lajanja na zvezde".

- Glumci su se konačno organizovali i napravili Glumačku organizaciju Srbije kako bismo došli do svojih prava. Trudimo se da stvari budu postavljene na fer način, da oni koji su zaslužni za neki filmski proizvod budu i adekvatno nagrađeni, a ne samo producenti. Toliko se reprizira film "Lajanje na zvezde", a ja nikakve koristi od toga nemam. Svi mi koji smo stvorili tu priču nemamo nijedan cvonjak.

Kako to funkcioniše u svetu?

- Neki glumci živi samo od tantijema. Kod nas je to nemoguće i niko ne traži tako nešto, ali mi želimo da se uspostavi dobar sistem.

Hoćete li ići na sastanak s ministarkom kulture Majom Gojković?

- Ne idem na razgovore već imam poverenja u ljude koje smo izabrali. Mislim da rade pravu stvar i da će uspeti da izguraju da taj zakon bude usvojen.

Dragan Mićanović
foto: Telekom Srbija

Kako ste opstali sve ove godine?

- Zašto što sam, nadam se, normalan (smeh).

Danas mlade glumce ponese slava, kako vas nije?

- Zato što sam ostao na čvrsto na zemlji. Englezi bi to rekli - graundid.

Dragan Mićanović
foto: Nemanja Nikolić

Šta vam nije dalo da poletite?

- Tako sam vaspitan. Mnoge stvari dolaze iz kuće.

Kurir.rs

Bonus video:

02:57

Seka Sablić o ulozi veštice u novoj seriji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track