DRUGA SEZONA TAJKUNA MOŽE SE POGLEDATI U DAHU: Dragan Bjelogrlić o dve nove serije i filmu, čiju premijeru čeka cela SRBIJA
Foto: Firefly Production

Mini-intervju

DRUGA SEZONA TAJKUNA MOŽE SE POGLEDATI U DAHU: Dragan Bjelogrlić o dve nove serije i filmu, čiju premijeru čeka cela SRBIJA

Kultura -

Prvu epizodu druge sezone serije "Tajkun" - nastale kod plod saradnje "Fajerflaj produkcije" i Telekoma Srbije i s Draganom Bjelogrlićem u glavnoj ulozi - imala je priliku već da vidi publika na Festu.

serija Tajkun 2, Tajkun 2
foto: Firefly Production

Dok sprema svoj novi film "Lančana reakcija", Bjelogrlića očekuje i premijera serije "Toma" na Superstar kanalu, koju potpisuje kao reditelj, ali i televizijsko prikazivanje ove serije, u kojoj igra tajkuna.

Kako vam se čini nastavak "Tajkuna"?

- Gledao sam šest epizoda i s velikim zadovoljstvom mogu da kažem da je druga sezona čak i bolja od prve, što nije čest slučaj jer se scenaristi vođeni starom slavom ulenje. Serija je zadržala vizuelni identitet prve sezone, a priča je snažnija i ima dosta novih likova. Prva epizoda je uvod, a već od druge serija se gleda u dahu. Čak bi mogla i da se bindžuje.

Šta vam je bio najveći izazov prilikom stvaranja lika Vladana Simovića?

- Najveći izazov mi je bio da izdržim 60 snimajućih dana po vrućini. Nekad je napolju bilo i 40 stepeni. Sve ostalo mi je bilo zadovoljstvo.

Toma, Serija Toma
foto: Kurir

Koliko će se serija "Toma" razlikovati od istoimenog filma?

- Dosta. Biće tu četiri sata materijala koji nije viđen u filmu. Narativni tok je drugačiji.

Glumci često kažu da vole da rade sa vama. Zbog čega je to tako?

- Najbolje da sami objasne. Mene je to kompliment. (smeh)

Koliko se često u pisanju scenarija oslanjate na istorijske činjenice?

- Radim s timom istoričara koji su stručnjaci za svoje oblasti. Kad sam radio na filmu "Lančana reakcija", imao sam jednog istoričara koji je doktorirao na atomskoj bombi u SFRJ. Bili su tu i doktori i jedan nuklearni fizičar. Volim da radim s ljudima koji su stručnjaci.

Kurir.rs/ TV ekran

Bonus video:

01:51

DRAGAN BJELOGRLIĆ ZA KURIR TV! Glumac o večnosti KULTNE SRPSKE SERIJE: Živim to i dalje na neki čudan način

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track