ZGODNA GLUMICA POJAČANJE NASTAVKA MUNJA! Ivana Zečević: Kad se Đuričko nameri da bude duhovit, niko ne može da ga zaustavi
Foto: Aleksandar Letić, ATAIMAGES

sve tajne iza kamera

ZGODNA GLUMICA POJAČANJE NASTAVKA MUNJA! Ivana Zečević: Kad se Đuričko nameri da bude duhovit, niko ne može da ga zaustavi

Kultura -

Mlada glumica Ivana Zečević novo je lice u dugoočekivanom nastavku filma "Munje opet" Radivoja Raše Andrića, koji je premijerno prikazan večeras u Beogradu.

Ivana Zečević, Ivana Zecevic
foto: Damir Dervišagić

Ova dramska umetnica oživela je lik uspešne hemičarke, a kako kaže, najteže na snimanju bilo joj je da ostane ozbiljna uprkos brojnim šalama kolega.

film Munje Opet
foto: Aleksandar Letić

U intervjuu za Kurir Ivana otkriva kako je dobila ovu ulogu, ali i šta publiku očekuje u novim epizodama serija "Kalkanski krugovi" i "U klinču".

Da li vam je hemija bila omiljeni predmet u školi?

- Nije. Volela sam da je slušam, kabinet mi je bio slikovit i zanimljiv, ali su mi omiljeni predmeti ipak bili fizičko i muzičko.

Jeste li razmišljali da pozovete svoju profesorku na premijeru?

- Nisam je dugo videla. U srednjoj školi nisam imala hemiju, a osnovnu sam završila odavno. Ako uspem da stupim u kontakt s njom, rado ću je pozvati.

Miona Marković kao Mila Sila
Miona Marković kao Mila Silafoto: Aleksandar Letić

Karting je trajao pet meseci, a vi se bavite muzikom. Da li vam je žao što ne igrate pevačicu Milu Silu?

. - Miona je pokidala lik Mile Sile. Odigrala je poput prave estradne pevačice, sa svim vrlinama i manama, nesigurnostima i sjajnim stavom. Moram da je pohvalim, Cobi i ona su napravili pesmu koja je ludilo. Scenaristi su lik Mile Sile doživeli na karikaturu, ali ja nisam.

Da li vam je ovo bio najkomplikovaniji kasting?

- Zapravo i nije. Trajao je određeno vreme i bilo je neizvesno, jer nismo bili sigurni da ću moći da se uklopim zbog snimanja "Kalkanskih krugova". Radili smo dok nisu postali svesni da mogu sve da postignem fizički.

film Munje Opet
foto: Aleksandar Letić

Koliko je teško uklopiti se u već postojeću ekipu?

- Bilo je teško. Najteži deo mi je bio, verovali ili ne, da ostanem ozbiljna u nekim trenucima. Kad se Đuričko nameri da bude duhovit, tad stvarno niko ne može da ga spreči. Isti je slučaj bio sa Sergejem Trifunovićem, Macom i Sekom Sablić. Radila sam sa čitavom plejadom glumaca, koji su u svakom smislu fenomenalni. Bilo je emotivno, drugarski, jednom rečju prelepo.

Kako sa ove distance gledate na prve "Munje"?

- To je bila sjajna avantura i rokenrol ulet. Raša Andrić je rekao da je film doživeo neočekivan uspeh. Stvarno se oseti ta sjajna energija koju poseduje ekipa. Odrasla sam na prvom delu filma i obožavam ga. "Munje opet" su nešto drugačije, ali nisu izgubile originalni humor.

Ivana Zečević
foto: Firefly Production

Da li je vaš lik u nastavku "Kalkanskih krugova" konačno našao svoj mir?

- Osećam da Mionu uvek nešto vuče nazad, koliko god se trudila da se promeni. Nastaće zaplet koji će se razvijati kroz deset novih epizoda. U nastavku vas očekuju nove priče i likovi. Pridružio nam se i Nebojša Dugalić.

Kako je bilo raditi s njim?

- Stalno se šalimo kako u seriji "U klinču" igramo oca i ćerku, dok smo u "Kalkanskim" neprijatelji. S Dugalićem je uvek sigurno. Dosta vremena smo posvetili probama i stvarno je sjajan glumac i kolega.

Mlađe generacije obožavaju seriju "U klinču". Da li vas je iznenadio toliki uspeh?

- Ona je nešto potpuno drugačije, nije sapunica, ali je posvećena mlađoj generaciji, emotivnim odnosima, drugarskim i prijateljskim vrednostima. Imamo veliku odgovornost da toj deci koja nas toliko vole nešto drugačije i pametno ispričamo.

Kako će se razvijati vaš lik u novoj sezoni?

- Vanju smo u poslednjim epizodama ostavili u dilemi. Deluje mi kao da daje sve od sebe da nastavi dalje. Videćemo da li će uspeti u tome. Silno želi da se zaljubi, a nekako je zaljubljena oduvek, ali u pogrešnog.

serija U klinču
foto: Gordan Jović/ Rts

Glavni lik tumači Mihajlo Veruović Vojaž. Da li vas je iznenadio kao glumac?

- Bili smo direktni partneri u mnogo scena u prvoj sezoni. Naturščici su specifični, jer glume na drugačiji način. Mihajlo je talentovan lik i to me stvarno iznenadilo. Super je ukapirao sve, i scenu i svetlo. Pohvalila bih ga.

Kako napreduju vaše studije?

- Fakultet još nije gotov. Trenutno igram u dečjoj predstavi "Lepotica i zver" u pozorištu "Boško Buha". Smeše mi se neke lepe stvari, ali o tome kasnije.

Ivana Zečević
foto: ATA images

Da li biste voleli da igrate klasiku u pozorištu?

- Naravno. Klasika je uvek zahtevnija, jer je toliko puta odigrana i viđena da stvara pritisak na glumce, koji moraju da donesu nešto novo.

Talentovani ste i za muziku. Hoćete li joj se posvetiti?

- Potrebna mi je energija kako bih mogla u potpunosti da se posvetim i muzici. O tome ću vam pričati kad dođe vreme.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track