OVA PREDSTAVA IZVODI SE 4 DECENIJE, A GLUMCI SADA S NJOM STIŽU U PARIZ! Vesna Čipčić pokazala crteže KLOVNOVA, pa spakovala KOFER
Foto: ATA images

NOVI IZAZOV

OVA PREDSTAVA IZVODI SE 4 DECENIJE, A GLUMCI SADA S NJOM STIŽU U PARIZ! Vesna Čipčić pokazala crteže KLOVNOVA, pa spakovala KOFER

Kultura -

Svoju svestranost naša čuvena dramska umetnica Vesna Čipčić odavno je pokazala publici. Jer, gluma je možda najveća strast iz velike lepeze umetničkih izazova kojima se okreće, ali svakako ne i jedina.

Vesna Čipčić
foto: Aleksandra Poguberov

Tek što je prošlog ponedeljka, na Svetski dan pozorišta, otvorila izložbu svojih crteža "Moji veseli drugari" u foajeu Beogradskog dramskog pozorišta na Crvenom Krstu, gde je još jednom pozakaza svoje klovnove koje decenijama uživa da stvara, Vesna je počela spremanje na put u Pariz.

Ovoga puta povod za nekoliko dana boravka u Gradu svetlosti jeste gostovanje sa predstavom "Ženski razgovori" koju će u subotu 1. aprila sa kolegama Svetlanom Cecom Bojković i Milanom Cacijem Mihajlovićem izvesti pred publikom u Srpskom kulturnom centru u francuskoj prestonici.

Svetlana Ceca Bojković, Vesna Čipčić
foto: Sonja Spasić, Dragan Kadić

Ovaj komad počeli su da izvode 8. marta 1984. godine i svaki put tokom skoro četiri decenije iznova izlaze pred publiku s novim ushićenjem.

- Sećam se da je to bilo po preporuci glumice Radmile Savićević. Toliko je davno bilo kad smo počeli da je radimo da sebe gotovo da ne mogu da dovedem u vezu s Vesnom od pre trideset i nešto godina. Bila sam još devojka, nisam bila ni mama... Ali narod ju je zavoleo i mi je sa zadovoljstvom igramo - ispričala je jednom prilikom Vesna koju su, sa njenim kolegama, "Žesnki razgovori" poveli na brojne zanimljive destinacije i van granica naše zemlje.

Vesna Čipčić
foto: Vladimir Šporčić

Inače, Vesni nekako po nepisanom pravilu početak proleća ne znači samo dolazak novog godišnjeg doba. Od njenog rođendana 23. marta, nizale su joj se lepe stvari uključujući i izložbu klovnova, do puta u Pariz i novog izvođenja "Ženskih razgovora".

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:39

VESNA ČIPČIĆ PRELEŽALA KORONU! Ovako se oseća sada, a evo gde će provesti BOŽIĆNE praznike! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track