PREMIJERA KOMEDIJE ZA KOJU NEMA KARATA DO KRAJA GODINE: Evo ko je sve došao, tu je i Milka Forcan, a Jelena Đoković blista! FOTO
Foto: Damir Dervišagić

Beogradsko dramsko pozorište

PREMIJERA KOMEDIJE ZA KOJU NEMA KARATA DO KRAJA GODINE: Evo ko je sve došao, tu je i Milka Forcan, a Jelena Đoković blista! FOTO

Kultura -

Komedija "Laž", prema tekstu Florijana Zelera o tome koliko i zašto lažemo sebe i bližnje, u režiji Nikole Ljuce, premijerno je sinoć izvedena u Beogradskom dramskom pozorištu.

Jelena  Đoković i Sofija Milošević
Jelena Đoković i Sofija Miloševićfoto: Damir Dervišagić

Po sistemu s Brodveja, predstava će imati ovog meseca čak 14 izvođenja, ali karata za njih više nema.

Sportisti Vanja Grbić i Slobodan Bitević
Sportisti Vanja Grbić i Slobodan Bitević foto: Damir Dervišagić

Na premijeri su viđeni Nada Šargin sa mužem Lazarom Bodrožom, Dušanka Stojanović Glid, Nataša Vulin, Aleksandar Antić, kao i gradska sekretarka za kulturu Nataša Mihailović Vacić, Tanja Peternek Aleksić u društvu ćerke Tamare.

Tanja Peternek, Tamara Aleksić, Tamara Aleksic
foto: Damir Dervišagić

Pojavio se i Dragan Bjelogrlić sa suprugom Majom, kao i proslavljeni sportista Vanja Grbić, zatim ministarka za kulturu, Maja Gojković.

Laž, predstava, premijera
foto: Damir Dervišagić

U glumačkom ansamblu su Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Jelisaveta Teodosić i Tamara Krcunović, koji će se u toj predstavi ponovo okupiti tek u oktobru. I za to izvođenje karte su planule.

Predstava Laž
foto: Dragana Udovičić

Poznate ličnosti

Laž, predstava, premijera
foto: Damir Dervišagić

Jelena Đoković je zablistala u odevnoj kombinaciji, a došla je u društvu Sofije Milošević i Jugoslava Karića. Pojavilo se dosta sportista i političara, zatim mima Karadžić sa novom devojkom, Milka Forcan sa ćerkom, trener Duško Ivanović sa suprugom...

Na premijeri se pojavio i bivši fudbaler Zvezde i reprezentacije, Marko Pantelić.

1 / 19 Foto: Damir Dervišagić

Miloš Biković izjavio je na konferenciji za medije da je "nezahvalno govoriti dok nešto još nije gotovo, dok smo u procesu izgradnje nečega i nismo sigurni kakav je rezultat".

Laž, predstava, premijera
foto: Damir Dervišagić

"Predstava zaživi tek onda kada uđe u kontakt s publikom. To je obostrani kreativni čin. Ono što mogu unapred da kažem to je da sam sve svoje kolege video u nekom izdanju koje nisam video do sada i da mi to pričinjava zadovoljstvo. Mislim da je to dobar pokazatelj kvalitetnog rada i nadam se kvalitetnom rezultatu na kraju", rekao je Biković.

1 / 26 Foto: Damir Dervišagić

Poznat kao filmski reditelj, Nikola Ljuca tek drugi put režira u pozorištu. Njegova prva predstava "Smrt i devojka" je na repertoaru Bitef teatra. Premijera je bila u leto 2022. godine na Belefu, u saradnji s Gradskim pozorišem Bečej i Ustanovom kulture Ćuprija.

Duda Glid i Ljubinka Klarić
Duda Glid i Ljubinka Klarićfoto: Damir Dervišagić

Zelera kritika smatra jednim od najuzbudljivijih dramskih pisaca našeg vremena, a glavna glumica Tamara Krcunović godinama pokušava da njegove tekstove postavi u Srbiji.

Marko Pantelić
Marko Pantelićfoto: Damir Dervišagić

"Upoznali smo se u Parizu. Otkrila sam ga pre desetak godina, nudila sam ga Jugoslovenskom dramskom pozorištu i Ateljeu 212 i rekli su da je loš pisac. Sad je svima super. Jug Radivojević je pročitao komad i na jedan imao sluha da ovo treba da se radi", rekla je Tamara za Kurir.

Predstava Laž
foto: Dragana Udovičić

Miloš Biković i Tamara Krcunović, Miodrag Radonjić i Jelisaveta Orašanin igraju dva bračna para koja će tokom jedne večeri otkriti mnogo skrivenih istina jedni o drugima. Kroz elemente komedije, uz mnogo obrta, zapleta i raspleta, predstava "Laž" će, kako tvrdi ekipa, sigurno osvojiti publiku. Jelisaveta Orašanin se ovom ulogom vraća na scenu svog matičnog pozorišta.

Predstava Laž
foto: Dragana Udovičić

"Režija je veoma svedena. Istina je da ćete uživati u ovoj predstavi. Božanstven tekst Florijana Zelera, oskarovca, pun obrta i mislim da će neke stvari biti jasne tek nakon više gledanja", rekla je glumica.

Kurir.rs

Bonus video:

00:44

VLADIMIR ALEKSIĆ ISPROZIVAO JELISAVETU ORAŠANIN: Mislila si da ćeš da ideš u TOKIO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja