VOLIM DA MI SE KAŽE SVE U LICE: Glumica ima sve što poželi u životu, ali ovo je njena neostvarena ŽELJA! EVO KOGA NIKAD NE LAŽE
Foto: Damir Dervišagić

INTERVJU

VOLIM DA MI SE KAŽE SVE U LICE: Glumica ima sve što poželi u životu, ali ovo je njena neostvarena ŽELJA! EVO KOGA NIKAD NE LAŽE

Kultura -

Nakon pauze zbog druge trudnoće, glumica Jelisaveta Orašanin Teodosić vratila se na pozorišnu scenu Beogradskog dramskog pozorišta premijerom komedije "Laž".

U narednim mesecima njena baza biće Beograd, gde snima i seriju "Drim-tim". Za Kurir glumica sumira utiske nakon prvih izvođenja, ali govori i o planovima za predstojeće leto i neostvarenim željama.

Tamara Krcunović, Predstava Laž
foto: Miša Obradović

Publika koja vas je gledala u komediji "Hotel 88" verovatno će pronaći sličnosti s novom predstavom "Laž", gde se opet govori o ljubavnim problemima dva bračna para.

- "Hotel" sam odigrala više od 500 puta, ali "Laž" nije potpuno drugačija. U novom komadu imamo opet dva bračna para, ali oni dolaze na večeru i u prvoj sceni saznajete da li je moj lik prevaren. Kreće zatim da se razmotava klupko da li treba reći istinu ili laž, šta to sve donosi, koga će tako više povrediti nego zalečiti.

Mislim da će ova predstava biti jasna publici tek na drugo ili treće gledanje zbog svedene režije. Nismo sakriveni iza kulisa i sve se vidi. Imamo savremene kostime i zovemo se Tamara Krcunović, Jelisaveta Orašanin, Miloš Biković i Miodrag Radonjić. Publika će imati osećaj kao da gleda u neki stan kroz ključaonicu.

Predstava Laž
foto: Dragana Udovičić

Koliko je bilo promene teksta?

- Držimo se originala. Reditelj nam je prekidao probu kako krene improvizacija. Predstava "Laž" zahteva da se izgovori kako je napisano.

U koji žanr biste svrstali ovu predstavu?

- Drama sa elementima komedije. Nekako, istina je uvek tragična, ali ume da bude veoma smešna. Naročito kad ja nešto ne znam, a publika zna. Mi je igramo kao dramu.

Predstava Laž
foto: Dragana Udovičić

Koga smemo da lažemo?

- Moj lik kaže da ne moramo uvek sve da znamo. Mislim da treba voditi računa ko su vam prijatelji i šta kome pričate. Morate uvek biti surovo iskreni prema svojim bližnjima i prijateljima. Uvek sam za istinu. Borila sam se uvek za nju i nastaviću.

Glumice su nežna i sujetna bića. Kakvi ste vi po tom pitanju?

- Ne spadam u takve glumice. Volim da mi se kaže sve u lice i dobro se nosim s tim. Naravno, ako je to dobronameran komentar, nego samo da bi bilo rečeno. Znači mi svaka pozitivna i negativna kritika kolega. Iz toga mogu da naučim mnogo.

Predstava Laž
foto: Dragana Udovičić

Igrate u novoj predstavi s prijateljima, kakvi su kao partneri?

- S Tamarom igram predstavu više od pet godina, a s Milošem i Mićkom se znam 12 godina. Oni su mi kao braća i ne moraju ništa da kažu, već po njihovom izrazu lica znam kako se osećaju. S Tamarom se privatno družim. Za ovo predstavu je dobra stvar što nismo morali kao glumci da se upoznajemo, već smo od starta došli sa svojim privatnim primerima. Teško je to reći ljudima koje ne poznaješ.

Kakva su vaša iskustva s rediteljima?

- Imala sam sreće da radim samo s rediteljima koji vole glumce. Onda i oni od nas dobiju istinu za kojom tragaju, a i mi im slepo verujemo.

Publika će uskoro videti vaš novi film, a radite i seriju "Drim-tim"?

- U filmu mi je partner Radovan Vujović, a u seriju se vratila Sreda (lik u seriji). Biće veoma zabavno. Ekipa je manje-više ista kao i u "Vojnoj akademiji", ali je komedija. Dejan Zečević nam daje slobodu i uživam u svakom satu snimanja. Za film ne znam kad će biti premijera.

Jelisaveta Orašanin
foto: Contrast Studios

Imate li nekih neostvarenih želja u glumi?

- Veliki broj reditelja me je stavio u komediju. Svaka uloga mi je inspirativna, ali mora da bude dobro napisana. Ne stidim se kao glumica da uradim sve, ali reditelji moraju da mi daju što luđa uputstva. Pre neki dan smo snimali devet sati u hladnom bazenu. Ne kukam zbog toga. Svaki put skočim bombu u bazen pred kadar. Imam tu radost igre i verujem da ću imati do kraja života.

A u životu?

- Želela bih da skačem padobranom. Nisam sigurna da bi mi to dozvolili kao majci dvoje dece (smeh).

Kurir.rs

Bonus video:

00:44

VLADIMIR ALEKSIĆ ISPROZIVAO JELISAVETU ORAŠANIN: Mislila si da ćeš da ideš u TOKIO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track