POSLE POLA VEKA PONOVO SE IGRA "RADOVAN III": Poznat datum premijere, a on će igrati ulogu legendarnog ZORANA RADMILOVIĆA
Foto: Arhiv Ateljea 212

VELIKA VEST

POSLE POLA VEKA PONOVO SE IGRA "RADOVAN III": Poznat datum premijere, a on će igrati ulogu legendarnog ZORANA RADMILOVIĆA

Kultura -

Pola veka od premijere u Ateljeu 212 ponovo će oživeti čuveni "Radovan III", kultna drama Dušana Kovačevića.

Radovan III
foto: Budva grad teatar

Premijerno izvođenje zakazano je za 15. avgust na Sceni između crkava u okviru 37. izdanja festivala Grad teatar u Budvi. Režija je poverena slovenačkom reditelju Vitu Tauferu, koji je u Beogradu napravio veliki hit "Edip" s Milanom Marićem.

U Somboru su počele probe, a delo je dramatizovala Vesna Radovanović. U predstavi igraju Ninoslav Đorđević, Biljana Keskenović, Dušan Jakišić, Danica Grubački, Nemanja Bakić, Marija Maša Labudović, Lazar Nikolić i Pavle Popović.

Ninoslav Đorđević
foto: Nađa Repman

Najteži zadatak je pred Ninoslavom, koji igra čuvenu ulogu Zorana Radmilovića, Rumenka je Biljana, Georgina je Maša, Katica je Danica, a Jelenče je Nemanja. Na novoj predstavi okupili su se i glumci iz Crne Gore, pa ćemo u komadu gledati Lazara Nikolića ("Kalkanski krugovi") i Pavla Popovića ("Dug moru" i "Južni vetar").

Ninoslav je rodom iz Niša, a glumu je završio u Novom Sadu i skoro 15 godina je član Narodnog pozorišta u Somboru.

Scenograf predstave je Lazar Bodroža, kostimograf Biljana Grgur, a kompozitori Robert Pešut Magnifiko i Aleksander Pešut Šac. Ovo je jedna od tri pozorišne premijere koje Grad teatar planira da realizuje tokom predstojećeg festivala.

Pavle Popović
Pavle Popovićfoto: Damir Dervišagić

Predstava "Radovan III" u Ateljeu 212 izvedena je 300 puta, a prvi put 30. decembra 1973. godine.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track