KNJIŽEVNI ČAS ZA NAJMLAĐE U GRAČANICI: Dečije hodačašće u drevnoj Velikoj Hoči, oazi dečijeg osmeha i radosti
Foto: Facebook

KNJIŽEVNI ČAS ZA NAJMLAĐE U GRAČANICI: Dečije hodačašće u drevnoj Velikoj Hoči, oazi dečijeg osmeha i radosti

Kultura -

U Domu kulture "Gračanica" održan je književni čas na prizrensko-timočkom dijalektu "Bate će se ženi" našeg najuspešnijeg dečjeg pesnika na ovom dijalektu, Vlaste Cenića. U prepunoj Čitaonici "Darinka Jevrić" učenici i publika iz Gračanice uživali su u recitacijama i pesmama.

Vlasta Cenić, pesnik dečijih srca u srcu pravoslavne Metohije, priredio je nesvakidašnju radost za najmlađe.

Vlasta Cenić
foto: Facebook

Vlastino traganje za vlastitom dušom i iskonskom snagom kojom se napaja sa svete srpske zemlje odvelo je deci u pohode ovog nadasve veliko dečijeg humanistu na gračaničko polje i grumen zemlje Velike Hoče.

- Početak i kraj srpske duše je ovde na svetoj srpskoj pravoslavnoj zemlji, Gračanica kao simbol duhovnosti i srpske pismenosti i Velika Hoča kao metoh srpske svete loze Nemanjića zadužile su nas da budemo istrajni i verni precima i svetoj pravoslavnoj lozi vladara i osnivača majke Srbije. Ova dečica su me gledala uz osmeh koja je moja nagrada i inspiracija za dalji rad ali i obaveza da ostaloj deci prenesem moje nadahnuće i i utiske koji su se duboko urezali u levu i desnu pretkomoru mog srca - poručio je Vlasta.

Vlasta Cenić
foto: Facebook

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track