LAUŠEVIĆ I DUGALIĆ BIĆE ZVEZDE FILMA RUSKI KONZUL: Roman Vuka Draškovića dobiće ekranizaciju, kasting još toku, a ovo su DETALJI
Foto: Nenad Kostić, Petar Aleksić, Printscreen

Reditelj Miroslav Lekić za Kurir

LAUŠEVIĆ I DUGALIĆ BIĆE ZVEZDE FILMA RUSKI KONZUL: Roman Vuka Draškovića dobiće ekranizaciju, kasting još toku, a ovo su DETALJI

Kultura -

Nakon nekoliko godina priprema, počinje snimanje filma "Ruski konzul" u režiji Miroslav Lekića. Na velikom platnu će konačno oživeti junaci Ljubo Božović i Ilija Jugović istoimenog romana Vuka Draškovića.

Paulina Manov
foto: Marina Lopičić

Scenario su radili Igor Bojović i Vladimir Tabašević, dobitnik Ninove nagrade, a u glavnim ulogama, kako kaže reditelj, gledaćemo Nebojšu Dugalića i Žarka Lauševića.

Impresivan kasting

- Snimanje filma počinje između 1. i 5. maja, a upravo obilazim lokacije. Žarko Laušević igra u filmu. Trebalo bi da tu budu i Nebojša Dugalić i Svetozar Cvetković i Paulina Manov. U procesu smo kastinga, ali ovo su potvrđene uloge. Glavne su Dugalić i Laušević - otkriva Lekić za Kurir.

Miroslav Lekić
foto: Petar Aleksić

Film će biti adaptacija romana Vuka Draškovića, ali će doživeti i neke promene.

- Napravili smo izmene u odnosu na knjigu. Likovi iz "Noža" su razdvojeni i dobićemo nove junake s drugim biografijama. Još dok smo radili "Nož", scenarista Igor Bojović i ja imali smo ideju da snimimo "Ruskog konzula". Taj roman u jednom segmentu prati sudbinu junaka iz "Noža" i zatvara Draškovićevu trilogiju, koju čini i roman "Molitva". Izgubili bismo puno vremena da to opet objasnimo, a ne može se od gledalaca očekivati da to znaju, pa je urađena nova adaptacija "Ruskog konzula" - objašnjava reditelj.

film Nož
foto: Printscreen

U planu je da se film snima 40 dana.

- Cela radnja je smeštena na Kosovu, a mali deo dešava se u zatvoru. Prizren i Đakovica su ta mesta gde se sve dešava - završava Lekić.

Dve ekranizacije

Vuk Drašković imao je manje i više uspešne ekranizacije svojih dela. Krajem devedesetih sjajno je kod publike prošao "Nož", koji je radio isto Lekić, a nedavno je manje uspešno Zdravko Šotra adaptirao u film i seriju roman "Aleksandar od Jugoslavije".

Vuk Drašković
foto: Kurir Televizija

- Vrlo rado ću govoriti kad krene snimanje filma - kratko je rekao Drašković za Kurir.

Kurir.rs

Bonus video:

01:11

Nebojša Dugalić posle Tita igram Rankovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track