OPERSKU PEVAČICU TAMARU NIKEZIĆ SADA ZNAJU KAO DEVOJKU MOKE SLAVNIĆA: Njenim venama teče GIŠKINA krv, a ovom fudbaleru je TETKA
Foto: Zorana Jevtić

Ovo možda niste znali

OPERSKU PEVAČICU TAMARU NIKEZIĆ SADA ZNAJU KAO DEVOJKU MOKE SLAVNIĆA: Njenim venama teče GIŠKINA krv, a ovom fudbaleru je TETKA

Kultura -

Operska pevačica Tamara Nikezić rođena je u Baru i potomak je slavnih predaka, koji su bili i ratnici i umetnici. Završila je paralelno gimnaziju i srednju muzičku školu u Podgorici, u Beogradu Fakultet muzičkih umetnosti i solista je Opere Narodnog pozorišta, gde je počela kao statista 2002. godine. Nakon smrti brata počela je da piše pesme, koje su i danas lek za njenu dušu.

Moka Slavnić, Tamara Nikezić
foto: Printscreen

Tamara je ponovo u medijima kao devojka košarkaške legende Zorana Moke Slavnića. Solista Opere otkrila je u ispovesti za Kurir i svoje zanimljivo poreklo.

U moje selo turska noga nije kročila

"Za ovu priču je autentično, a ja s ponosom to mogu da izgovorim. Svaki čovek je na ovu zemlju poslat s nekim razlogom. Moj otac je Crnogorac, a majka Vojvođanka. Potičem iz porodice Mitra Pavića Nova Nikezića, poreklom iz Kuča, od čuvenog Marka Miljanova, koji se u svojoj poznoj životnoj dobi opismenio i širio srpsku reč. Ako uzmemo Njegoša, koji je najveći srpski mislilac i duhovnik Crne Gore, posle njega je to bio Marko Miljanov. Kuči kao pleme su uvek bili srpski, prosrpski orijentisani. U Kuče turska noga nikada nije kročila, ni u jednom ratu nije mogla da ga osvoji", govorila je Tamara i dodala:

Tamara Nikezić
foto: Privatna Arhiva

"Moj đed Pavić Nikezić je bio u Komitama i sedam godina s kraljem Nikolom u Italiji. Ujčevina moga oca je od Mićkovića, tačnije devojačko prezime sa strane moje majke. Njen rođeni brat Gavrilo je posle promenio prezime u Božović. On je otac mog strica, srpskog viteza koji je poginuo za naš narod Đorđa Božovića Giške. Na njega sam najponosnija, kao potomkinja. Mojim venama, osim tog umetničko senzibiliteta, teče i viteška krv koju mi imamo. Iz tog stabla rađa se moja sestra od tetke Jelena Božović Đorđević. Ona je vajar, kao i njen suprug Igor Đorđević".

Dušan Savić, Marina Rajević, Vujadin Savić
foto: Instagram

Tamara je bila velika prijateljica s glumcem Marinkom Madžgaljem, a i njenoj porodici ima još sportista.

"Marina Rajević Savić mi je sestra, a javnosti je poznata njena emisija "Dok anđeli spavaju". Mislim da je njena porodica primer kako treba da izgleda prava srpska porodica. Vujadinu Saviću dođem tetka", ispričala je Tamara za Kurir.

Kurir.rs

Bonus video:

01:11

Nebojša Dugalić posle Tita igram Rankovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track