Bura emocija na koncertu Stefana Đokovića u Valjevu
Foto: Promo/Marko Daniel

Bura emocija na koncertu Stefana Đokovića u Valjevu

Kultura -

Humanitarni muzički karavan „Sa Mocartom na krilima muzike“ sinoć se zaustavio u sali Centra kulture Valjevo. Kapacitet sale je bio popunjen do poslednjeg mesta i bezmalo bio premali da primi sve poklonike klasične muzike u ovom divnom srpskom gradu.

Stefan Đoković, inicijator projekta koji se održava pod pokroviteljstvom prve dame Tamare Vučić, i istaknuti srpski pijanista, izveo je kompozicije Šuberta, Šopena i Lista, a njegovu izvedbu je znalačka valjevska publika nagradila kako aplauzom, tako i emocijama kojih sinoć nije manjkalo u sali Centra kulture Valjevo.

Ovo je bila Stefanova četvrta stanica u humanitarnom projektu „Sa Mocartom na krilima muzike“. Kao što je i ideja projekta, celokupan prihod od prodatih ulaznica za sinoćni koncert ova predivna valjevska ustanova kulture će iskoristiti za potrebe svog unapređenja.

Stefan Đoković
foto: Promo/Marko Daniel

Kako je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković naveo u svom obraćanju, ideja projekta je da oživi domove kulture po Srbiji, ali i da popularizuje klasičnu muziku. A sinoćni koncert Stefana Đokovića je u tom smislu zaista bio pun pogodak.

„Moram reći da sam nakon večerašnjeg nastupa u Valjevu preplavljen emocijama i dugujem veliku zahvalnost publici koja me je svojom energijom dodatno inspirisala. I kao što je gradonačelnik Gojković rekao, koncert u Valjevu je bio još jedna kockica u uspešnom mozaiku koji pravimo“, kazao je Đoković neposredno nakon koncerta.

Stefan Đoković
foto: Promo/Marko Daniel

On se posebno zahvalio episkopu valjevskom Ishiju i sveštenstvu, koji su sinoć bili dragi gosti, kao i Gradu Valjevu, na bezrezervnoj podršci koju je pružio.

Nakon veoma posećenih koncerata u Beogradu, Loznici, Nišu i sinoć Valjevu, muzički let kroz Srbiju nastavlja se 23. maja u Čačku, a potom ćemo s Mocartom na krilima muzike doći i u Kragujevac, Kraljevo, Zaječar, Vrnjačku Banju, Suboticu i Novi Sad.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track