MILANU MARIĆU NOVO PRIZNANJE: Na svečanoj sednici saopšteni dobitnici NAGRADE GRADA BEOGRADA, a među laureatima su ove ličnosti
Foto: Zorana Jevtić

čestitke

MILANU MARIĆU NOVO PRIZNANJE: Na svečanoj sednici saopšteni dobitnici NAGRADE GRADA BEOGRADA, a među laureatima su ove ličnosti

Kultura -

Svečana sednica Skupštine grada održana je danas, čime je započelo obeležavanje "Dana Beograda", koji se tradicionalno održavaju od 16. do 19. aprila. Na sednici su proglašeni laureati, dobitnici "Nagrade grada Beograda - Despot Stefan Lazarević" za 2022. godinu.

Dobitnici

Nagrada za književnost i prevodno stvaralaštvo za 2022. godinu dodeljuje se Goranu Petroviću, za pozorišno stvaralaštvo Milanu Mariću, za filmsko i radio-televizijsko stvaralaštvo Nenadu Pavloviću, a za likovno i primenjeno stvaralaštvo, vizuelne i proširene medije Aleksandru Deniću.

Goran Petrović, Akademik Goran Petrović
foto: Nebojša Babić

Laureat u oblasti muzika i muzičko-scensko stvaralaštvo je Irena Dragović, u oblasti društvene i humanističke nauke akademik prof. dr Dragan Simeunović, a u oblasti prirodne i tehničke nauke laureati su dr Katarina Gašić, dr Nevena Zlatković i dr Nemanja Kuzmanović.

Nikola Nikodijević je na kraju u ime odbornika Skupštine Grada Beograda i svoje lično ime uputio čestitke dobitnicima, a komisijama zahvalio na marljivom i predanom radu.

Aleksandar Denić
foto: Ana Paunković

Sednici su prisustvovali zamenica gradonačelnika Vesna Vidović, članovi Gradskog veća i gradski sekretari.

Nagrade će zvanično biti dodeljene 19. aprila. „Dani Beograda” se ove godine održavaju pod sloganom „Beograd u srcu”.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:05

NAJVEĆA NAGRADA JE BILA KOVERTA OD POLUPISMENOG ČOVEKA! Kusovac o suštini umetničkih dela: Imamo bolje nego što zaslužujemo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track