MIONA MARKOVIĆ SVE ODUŠEVILA U NASTAVKU FILMA MUNJE: Igram pevačicu Milu Silu, a ove umetnice sa naše scene su mi bile UZOR
Foto: Aleksandar Letić

iskrena

MIONA MARKOVIĆ SVE ODUŠEVILA U NASTAVKU FILMA MUNJE: Igram pevačicu Milu Silu, a ove umetnice sa naše scene su mi bile UZOR

Kultura -

Mlada glumica Miona Marković odigrala je zapaženu ulogu u nastavku filma "Munje" Radivoje Raše Andrića. Ona je oživela lik pevačice Mile Sile.

Miona Marković, film Munje Opet
foto: Aleksandar Letić

- Film "Munje opet" videlo je za samo nedelju dana 100.000 ljudi. Volela bih da nastavak dostigne makar rekord prvog dela od 560.000, ali je tada bilo drugo vreme - kaže Miona.

Za potrebe filma "Munje opet" Mila Sila je otpevala pesmu "Koliko si jak", koju je napravio Slobodan Veljković Cobi.

Miona Marković, film Munje Opet
foto: Aleksandar Letić

- Nisam čula da se pesma izvodi po klubovima, ali je moja okolina pevuši. Najteže u građenju lika Mile Sile je bilo naći meru. Ona nije glavni lik, već sporedni. Nisam imala veliki prostor da je opravdam, pa sam morala da izaberem dobar put kako da prikažem pevačicu u komediji. Nisam mogla da izbegnem karikaturu, ali nismo preterali u tome i zato se ljudima i dopada. Što se tiče uzora za Milu, od stranih izvođača to mi je bila Rozalija, po stilu oblačenja, a od domaćih Milica Pavlović, Teodora Džeferović i Sara Jo - iskrena je Miona.

Milica Pavlović
foto: Nenad Kostić

Glumica često zapeva u pozorištu i na filmu, a omiljena uloga joj je Rada u mjuziklu "Cigani lete u nebo".

- Ona nije pevačica, već tragičan lik. Neko ko oslikava slobodu, možemo li da volimo i budemo slobodni. Oba pevačka zadatka su bili izazovna, ali mi je bila bliža ciganska muzika. Kod Mile Sile nije važno da pevaš, nego da pratiš bit i mora da zvuči nerazumljivo i kao na stranom jeziku. Uz Cobija sam naučila kako se prave hitovi - otkriva Markovićeva.

Munje, Miona Marković
foto: Stefan Stojanović Mondo

Nakon praznika očekuje je premijera u Ateljeu 212 predstave "Obraćanje naciji" u režiji Bojana Đorđeva:

- Igram kasirku, koja ide svaki dan na posao autobusom. Tekstovi su monolozi. Nisam čitala takav tekst dosad i plašim se da li ćemo uspeti da ga donesemo na pravi način. Pevaćemo u predstavi, ali ne na italijanskog, već na srpskom jeziku.

Miona Marković
foto: Privatna Arhiva

Za kraj Miona otkriva da će praznike provesti izvan Beograda.

- Za Uskrs idem na putovanje s prijateljicom. Uvek ovaj praznik provodimo porodično. Mi smo velika porodica. Glasam za to da se u toku praznika negde otputuje, ali lepo je i za stolom kod kuće - zaključuje glumica.

Miona Marković
foto: Privatna Arhiva

Predstava "Deca" je najbolja koju imamo kod nas

Za mladu glumici najlepša vest je da će sa operom "Deca", po romanu njene tetke Milena Marković, otvoriti Sterijino pozorje u Novom Sadu.

Miona Marković
foto: Kurir Televizija

- Predstava kreće već u maju svoj život po festivalima. Voli nas publika i nekako smo navikli na ovacije. Spojili su se mnoge stvari i mi uživamo da je igramo. Priče i lica o kojima pevamo ja vidim. Teško mi je, jer ne mogu da napravim otklon i savladam emocije, a te reči seku u utrobu kao i sjajna muzika Irene Popović Dragović. Teško je da pevaš i plačeš u isto vreme. Mislim da je to najveća predstava koju imamo. Dođite u Narodno pozorište u Beogradu da vidite zašto - poručuje glumica.

Kurir.rs/ Ljubomir Radanov

Bonus video:

02:30

Miona Marković o Borisu Komneniću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track