SRPSKI FILM PREMIJERNO U KANU: Lost Country je priča o Srbiji 1996. godine i dečaku koji prolazi svoju sopstvenu REVOLUCIJU
Foto: Promo

velike uspeh

SRPSKI FILM PREMIJERNO U KANU: Lost Country je priča o Srbiji 1996. godine i dečaku koji prolazi svoju sopstvenu REVOLUCIJU

Kultura -

Film "Lost Country" biće premijerno prikazan u okviru takmičarske selekcije “Nedelja kritike” filmskog festivala u Kanu, koja se održava od 16. do 27. maja.

Ostvarenje reditelja Vladimira Perišića nastaje u produkciji producentskih kuća Trilema (Srbija), KinoElektron (Francuska) i Kinorama (Hrvatska).

Vladimir Perić
foto: Promo

Prikazujući Srbiju 1996. godine, tokom studentskih demonstracija protiv Miloševićevog režima, film donosi priču petnaestogodišnjeg Stefana koji prolazi kroz sopstvenu revoluciju, suočen sa činjenicom da je njegova voljena majka portparolka i saučesnica korumpirane vlasti protiv koje ustaju njegovi prijatelji.

Kao i u slučaju višestruko nagrađivanog ostvarenja ovog reditelja – filma "Ordinary People", reditelj Vladimir Perišić je i ovog puta ostvario saradnju sa Alis Vinokur, scenaristkinjom zapaženog filma Mustang.

Glavne uloge u filmu tumače Jovan Ginić i Jasna Duričić, uz Miodraga Jovanovića, Dušana Valentića, Borisa Isakovića, Lazara Kocića, Anu Simeunović, Mariju Škaričić i Pavla Čemerikića.

Lost Country
foto: Promo

"Lost Country" podžan je na poslednjem konkursu Filmskog centra Srbije, dok mu je podršku pružilo i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Kurir.rs

Bonus video:

05:32

PRISUSTVOVAĆEMO STVARANJU ISTORIJE! Miloš Biković otkrio za Kurir šta nam donosi prvi film sniman u KOSMOSU - IZAZOV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track