PROGOVORILA MAJKA MILOŠA BIKOVIĆA: Ispričala u kakvom je odnosu sa Ivanom, a evo šta je glumac poručio o pomeranju GRANICA!
Foto: Damir Dervišagić

premijera

PROGOVORILA MAJKA MILOŠA BIKOVIĆA: Ispričala u kakvom je odnosu sa Ivanom, a evo šta je glumac poručio o pomeranju GRANICA!

Kultura -

Ne premijeri filma "Izazov", osim brjnih kolega Miloša Bikovića, bila je i njegova majka Marija koja nije krila koliko je ponosna na sina.

- Ponosna sam na Miloša. Nisam odgledala film, pričao mi je kako je bilo na snimanju - bilo je izazovno. Očekujem baš nešto posebno - rekla je Marija i priznala da joj Miloš nedostaje kad je u Rusiji.

Marija Bikovic, Marija Biković
foto: Damir Dervišagić

- Naravno da mi nedostaje, u Rusiji je on mnogo popularan i ljudi ga tamo vole - rekla je ona.

Glumčeva majka je progovorila i o Miloševoj izabranici, Ivani.

- Bliske smo, družimo se onoliko koliko stignemo, ona ima svoje obaveze, ja svoje. Večeras je nisam ni videla - rekla je Marija za Blic.

Marija Bikovic, Marija Biković
foto: Damir Dervišagić

Sa druge strane, Miloš je pričao sa okupljenim novinarima o samom filmu i koliko je ovo ostvarenje zapravo epohalno u sedmoj umetnosti.

- Ovo je prvi put da kada gledate jedan film, neverovatno je kako je snimljem, kao ta naučna-fantastika, na granici je. Ovo je drama, gde treba da se izvrši operacija na Međunarodnoj svemirskoj stanici, to je na granici mogućeg. Ali i ovaj film je do juče bio nemoguć. Pomerili smo granice - rekao je glumac okupljenim novinarima.

Miloš Biković, Milos Bikovic, Ivana Malić, Ivana Malic
foto: Damir Dervišagić

- Čast mi je kada mogu na ovakvav način učestvujem u filmu koji predstavlja stvaranje istorije, centralni filmski događaj u ovoj polovini veka. Ne znam koliko će vremena poći da čovečanstvo ode u kosmos da nešto snima. Krivo mi je što nisam otišao u svemir. Kažu da će drugi deo možda snimati na Mesecu. Sve je počelo kao šala, ali su u jednom trenutku rešili da to i ostvare. Ali kažu da će drugi deo da rade na Mesecu... Otišao bih (na Mesec) pod uslovom da mogu da se vratim (smeh). To bi bio neki trag koji bi ostao na filmu i u istoriji kinematografije - rekao je Biković.

premijera, film, Izazov
foto: Damir Dervišagić

- Igram čoveka koji je izuzetno uspešan u svom poslu, savršeno funkcioniše pod pritiskom. Pred njim je zadatak da ode na međunarodnu stanicu i izvrši operaciju, e sada, zbog čega nije otišao saznaćete kad pogledate film.

- Klim i ja imamo tu sreću da kada god radimo nešto zajedno to uđe u istoriju. Prvi film "Sluga" je bio najgledaniji u Srbiji 2020, ali i u istoriji ruske kinematografije. "Izazov" je prvi film sniman u kosmosu. Nadam se da ćemo nastaviti tim putem. Trenutno snimamo "Slugu 2" i pripremamo još neki projekat.

premijera, film, Izazov
foto: Damir Dervišagić

- U Rusiji se ovaj film dugo čekao, pratili su poletanje i sletanje i dočekan je sa velikom pažnjom i iščekivanjem. Krenula je redovna distribucija u Srbiji i Rusiji, a kada je dobio pitanje o emotivnom životu, odnosno devojci Ivani, samo se nasmejao i otišao.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:15

Miloš Biković sa devojkom na premijeri filma Izazov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track