OVO JE BEZOBRAZNA LJUBAVNA PRIČA O BOGATIMA I SIROMAŠNIMA: Novi film čuvenog reditelja Milča Mančevskog stiže u DOMAĆE BIOSKOPE
Foto: VANS, Urlik Boel Bentzen

ne propustite

OVO JE BEZOBRAZNA LJUBAVNA PRIČA O BOGATIMA I SIROMAŠNIMA: Novi film čuvenog reditelja Milča Mančevskog stiže u DOMAĆE BIOSKOPE

Kultura -

Dobitnik Zlatnog lava i nominovani za Oskara, reditelj Milčo Mančevski bioskopskoj publici vraća se još jednim filmom kojim provocira i šokira.

Reč je o filmu "Kajmak", čija je svetska premijera održana na Međunarodnom filmskom festivalu u Tokiju, a domaća publika imala je priliku da ga pogleda na ovogodišnjem Festu. U naše bioskope ovo ostvarenje slavnog autora stiže 27. aprila.

Milčo Mančevski
foto: VANS

Mančevski kaže da je ovo film o jednoj bezobraznoj priči o bogatima i siromašnima.

Radnja prati priču o dva ljubavna trougla u jednom komšiluku, u modernom Skoplju, i to na mestu gde se nova staklena zgrada izdigla pored male, trošne kuće i na taj način besramno približila dva različita sveta.

- Znajući da je svaki film politički, hteo sam da ispričam ljubavnu priču za odrasle. Život je prebogat, prepun mogućnosti, ljudi vole na previše različitih načina. Ko odlučuje šta je ispravno, a šta pogrešno? Da li je to društvo, porodica ili pojedinac? A možda je to "progresivni" Zapad ili "primitivni" Istok" - rekao je Mančevski.

film Kajmak
foto: VANS, Urlik Boel Bentzen

Glumačku podelu čine Sara Klimoska (dobitnica nagrade Evropska zvezda u usponu u Berlinu 2021), Kamka Točinovski, Aleksandar Mikić, Simona Spirovska, Ana Stojanovska i Filip Trajković.

Projekcije filma "Kajmak" biće održane u Dvorani Kulturnog centra Beograda, kao i u bioskopima Sinepleks Ušće, Sinepleks Promenada u Novom Sadu, Sinepleks BIG Kragujevac, Sinepleks Niš, u bioskopu KVart u Kraljevu i bioskopu Kruševac. Publika će ovo ostvarenje imati priliku uskoro da pogleda i u drugim gradovima Srbije i regiona.

(Kurir.rs)

Bonus video:

05:32

PRISUSTVOVAĆEMO STVARANJU ISTORIJE! Miloš Biković otkrio za Kurir šta nam donosi prvi film sniman u KOSMOSU - IZAZOV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track