BANE I JA SMO NA POSLU KOLEGE, A KAD DOĐEMO KUĆI... Tihana Lazović O BRAKU I RADU sa Banetom Trifunovićem u hit predstavi Bitefa
Foto: Printskrin/Instagram

iskreno

BANE I JA SMO NA POSLU KOLEGE, A KAD DOĐEMO KUĆI... Tihana Lazović O BRAKU I RADU sa Banetom Trifunovićem u hit predstavi Bitefa

Kultura -

Te 1971. godine Ričard Barton i Elizabet Tejlor, slavni glumački par, posetili su Tita i Jovanku i taj susret tema je predstave "Bilo jednom na Brijunima", prema tekstu i u režiji Kokana Mladenovića.

Tihana Lazović je oživela lik holivudske dive, a legendarne likove pred publiku Bitef teatra donela je s kolegama Milanom Marićem, Branislavom Trifunovićem i Sanjom Marković.

Bilo jednom na Brijunima
foto: Petar Aleksić

O susretu i zajedničkom vremenu koje su bračni parovi proveli zajedno svedoče vrlo šturi pisani i video tragovi, kao i biografski spisi o ove četiri istorijske ličnosti i crtice iz dnevnika Ričarda Bartona. Svi ovi materijali poslužili su kao inspiracija i građa za predstavu.

- Kad smo krenuli s radom, dobili smo crno-belu sliku njih četvoro. Kokan je došao na ideju da ih radimo. Mi ne znamo šta se tamo dogodilo tokom tri dana, to je više naše izmaštavanje. Važno je bilo da se bavimo pitanjem identiteta i igranja uloga. Bilo nam je zanimljivo da ispitujemo šta znači igrati toliko uloga i na toliko nivoa i šta se događa kad padnu maske - započela je Tihana i dodala koliko će biti sličnosti sa stvarnim ličnostima.

Josip Broz Tito, Ričard Burton, Elizabet Tejlor, Jovanka Broz
foto: Profimedia

- Nismo ganjali karikature ili se trudili da imitiramo, jer smo smatrali da to nije potrebno. Uzeli smo ova četiri lika jer su velike ličnosti, dve političke i dve svetske zvezde onog vremena.

Ne možemo ni da zamislimo kakvi su to životi bili, a još manje šta se dogodilo na tom ostrvu. A uzeli smo ih da bismo se poigrali identitetom - ako sam glumica, ko sam ja kad sam van sveta glume ili ko sam ja kada stvaram neku sliku o sebi.

Kada je reč o Elizabet Tejlor, glavno pitanje je šta znači biti najveća glumica i šta ostaje kad se pogase reflektori.

Tihana Lazović
foto: Petar Aleksić

- Gradeći svoj lik, želela sam da shvatim šta znači biti najveća i najplaćenija glumica. Najzanimljivija mi je bila činjenica da je stalno ponavljala koliko je usamljena. Zanimalo me je šta se krije iza svih maski koje je imala kao javna ličnost. Uvek nešto naučim o sebi. Za mene je gluma terapija - kaže Lazovićeva.

Bilo jednom na Brijunima
foto: Petar Aleksić

Dramska umetnica je u ovom komadu dobila priliku da sarađuje sa svojim suprugom Branislavom Trifunovićem, koji je oživeo lik Josipa Broza Tita, a kako je otkrila, uspeli su da razdvoje posao od privatnog života, te da ostanu supružnici kad se pogase reflektori.

Bane Truifunović, Tihana Lazović
foto: Printskrin/Instagram

- Prvi put zajedno radimo. Na poslu smo kolege, a kad dođemo kući, samo muž i žena, kao i svi. Uspeli smo da lepo razdvojimo poslovno od privatnog. Kad završimo s poslom, ne savetujemo se preterano međusobno, kao što se očekuje, već sedimo i gledamo filmove i serije. Jednostavno rečeno, bavimo se drugim stvarima - zaključila je Tihana Lazović.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:10

RIČARD BARTON JE BIO OBIČNA BUDALA I PIJANICA: Titov unuk brutalno o glumcu NASTAO HAOS KADA JE GLUMAC POČEO DA SE UDVARA JOVANKI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track