ZBOG BAĆE SAM IŠAO KOD PSIHIJATRA: Radonjić o ulozi koja ga je proslavila! A evo šta se krije iza scene u kojoj se ŠIŠA NA ĆELAVO
Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

OBELEŽIO MU KARIJERU

ZBOG BAĆE SAM IŠAO KOD PSIHIJATRA: Radonjić o ulozi koja ga je proslavila! A evo šta se krije iza scene u kojoj se ŠIŠA NA ĆELAVO

Kultura -

Miodrag Radonjić je ulogom Baće u serijalu "Južni vetar" mnogima postao omiljeni lik iz domaćih ostvarenja. Kako ističe, iako ga je ova uloga vinula u zvezde, da bi dočarao lik, čak se i konsultovao sa psihijatrom.

Naime, u sezoni serije "Juži vetar: Na granici", lik koji igra Miodrag Radonjić, susreće se sa psihičkim problemima.

Južni vetar
foto: Režim produkcija

– Imao sam razgovore s mojim dobrim drugarom, koji je psihijatar, kako bismo utvrdili koja je Baćina dijagnoza. Došli smo do zaključka da je to neka vrsta bipolarnog poremećaja, a izazvana je okolnostima života u kojima živi, što uključuje narkotike, alkohol, stres, kao i čest strah od smrti – rekao je Radonjić.

– Sve ono što se na prvu na Baći ne vidi ispoljilo se iznutra, u njemu, i onda je zapravo taj kraj serije, kad gleda svoj odraz u ogledalu dok se šiša na ćelavo, bio dobar i tačan. Baš mi je psihijatar rekao skoro da ljudi s psihičkim poremećajima taj čin šišanja dožive kao puštanje nekog tereta i na taj način doživljavaju promenu i distanciranje sa svakodnevnim "ja" – ispričao je Miodrag na televiziji "K1".

Južni Vetar, Južni Vetar na granici
foto: Nenad Kostić

– Ta scena u kupatilu napravljena je tako da se Baća suštinski obraduje kad vidi sebe takvog, ali je to, u stvari, sve mnogo tužno – dodao je glumac koji je na pitanje koja mu je omiljena Baćina replika ko iz topa odgovorio: "Koliko ćeš Srpčića da mi rodiš".

(Kurir.rs/ Blic)

Bonus video:

00:08

Miodrag Radonjić sa suprugom na premijeri filma Izazov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track