OVO JE SUPRUGA BULETA GONCIĆA SA KOJOM JE U BRAKU 40 GODINA: Dobio je nadimak zbog jedne stvari, a evo zašto je BLAŽEN MEĐU ŽENAMA
Foto: Tamara Trajković

možda niste znali

OVO JE SUPRUGA BULETA GONCIĆA SA KOJOM JE U BRAKU 40 GODINA: Dobio je nadimak zbog jedne stvari, a evo zašto je BLAŽEN MEĐU ŽENAMA

Kultura -

Legendarni srpski glumac Svetislav Bule Goncić ostvario je brojne uloge u domaćim filmovima i serijama, a danas proslavlja svoj 63. rođendan.

- Rođen sam 5. maja 1960. godine u Kladovu. Iako su u to vreme moji roditelji već živeli u Beogradu, tradicionalno, majka se, kao i njene sestre, porodila u svom rodnom mestu. Za mene je danas to jedna od najlepših varoši, pa i tamo povremeno odem da obiđem rodbinu i da u svom sećanju oživim sve uspomene, boje i neodoljiv miris svežih domaćih jaja, koja mi je baka pekla na plotni "smederevca" - rekao je glumac ranije za Kurir.

Detinjstvo

Svetislav Bule Goncić
foto: Privatna Arhiva

Odrastao je skromno u Kladovu, a živeli su u podrumu Osnovne škole "Prva proleterska brigada" na Dorćolu, gde je radio njegov otac kao domar.

- Moji su živeli vrlo skromno. Stanovali smo u podrumu Osnovne škole "Prva proleterska brigada" na Dorćolu, u kojoj je moj otac Aleksandar bio domar, a u večernjim satima imao je i dodatni posao kao kinooperater u Domu kulture "Stari grad" u Skenderbegovoj ulici. Moja majka Miroslava je bila partizanka, borac u Drugom svetskom ratu, ali posle rata nije radila, čak je jedno vreme bila i u zatvoru u Đušinoj ulici, prekoputa Botaničke bašte. Bez obzira na sve teškoće, oni su pružali ogromnu ljubav i podršku sestri i meni i bezrezervno verovali u nas - kaže glumac.

Bogata karijera

Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Minje Dedića 1982. godine. Stalni član pozorišta Atelje 212 je od 1983. godine. Bio je predsednik Saveza dramskih umetnika Srbije od 1996. do 1998. godine, a direktor Pozorišta na Terazijama od 1998. do 2000. godine. Autor je više dokumentarnih filmova („Strategija iluzije“ iz 2005, „Trajanje“ iz 2006).

Sonja Savić, Svetislav Bule Goncić
foto: Arhiva Jugoslovenske kinoteke

Za svoj rad dobio je nagradu Grand Prix Filmskog Festivala u Nišu 1982. godine i nagradu „Ćuran“ na Danima komedije u Jagodini za ulogu Dafne u predstavi „Neki to vole vruće“, 1991.

Prva uloga

Rano je počeo da se bavi glumom, a u svojoj bogatoj karijeri ostvario je širok dijapazon uloga.

- Lepo je imati dobre uspomene. Rano sam počeo da glumim. Igrajući dete Rade Đuričin 1969. počeo sam profesionalnu karijeru u pozorištu. Dobro se osećam jer nas uspomene čine ljudima. Čovek sam kleše kamen života. Kako ste klesali, takav vam je život. Nisam patetičan. Ostvario sam se i biološki i profesionalno - rekao je glumac gostujući na Kurir televiziji, pa otkrio i kako je dobio nadimak Bule.

- Dali su mi ga roditelji jer sam bio bucko. A sada sam relativno mršav.

Blažen među ženama

Goncić skoro četiri decenije uživa u ljubavi sa svojom suprugom Gordanom, koja radi u Gradskom sekretarijatu za kulturu, sa kojom ima dve ćerke, a kako voli da kaže blažen je među ženama.

Gordana Goncić
foto: Damir Dervišagić

- Ja nemam pojma kako je sve počelo, kao i svi muškarci, uostalom. Za razliku od nje, koja sve detalje i sve datume pamti. Srećan sam što smo se i profesionalno i biološki ostvarili. Što imamo lepu porodicu i što smo tako vezani. Ona je moja velika podrška.

Porodica je ključna za jednu zajednicu. Ja sam okružen ženama, blažen među ženama! Imam dve ćerke, Isidoru i Aleksandru, na koje sam beskrajno ponosan. Zbog njih zaista sve što radim ima smisla.

Svetislav Bule Goncić
foto: Privatna Arhiva

Uvek sam govorio da roditelji ne treba da vaspitavaju svoju decu, već samo treba da budu dobri. Jer deca imitiraju svoje roditelje. Mi smo našim ćerkama, u okviru naših mogućnosti, pružili pre svega ljubav, slobodu izbora i podržavali smo ih na njihovom putu - ispričao je Bule za Kurir.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:10

OVO JE VELIKI GUBITAK ZA NAŠE GLUMIŠTE: Bule Goncić za Kurir o odlasku Laneta Gutovića: Teško je podneti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track