SLOMILA NAS JE SMRT NEVINE DECE IZ SRBIJE: Plasido Domingo se setio mladog pijaniste, a ovo su njegove reči o velikom TALENTU
Foto: Damir Dervišagić

operski pevač i Virtuozi

SLOMILA NAS JE SMRT NEVINE DECE IZ SRBIJE: Plasido Domingo se setio mladog pijaniste, a ovo su njegove reči o velikom TALENTU

Kultura -

Čuveni operski pevač i dirigent Plasido Domingo i Marijan Peler, producentkinja talent šou programa "Virtuozi", u kojem je 2020. godine učestvovao i jedan od nastradalih učenika OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, uputili su saučešće porodicama ubijenih u pucnjavi, prenosi RTS.

Menadžerka, kreatorka i producentkinja talent formata i proslavljeni tenor su skrhani strašnom tragedijom u školi u Beogradu.

- Posebno smo tužni i slomljenog srca zbog gubitka mladog A. Č., kojeg se dobro sećam sa srpskog kastinga. Iskreno saučešće njegovoj porodici od porodice "Virtuozi". Svi samo plačemo otkad smo saznali za ovu strašnu tragediju - navedeno je u pismu.

Plasido Domingo
foto: Zorana Jevtić

Poruku saučešća u istom pismu poslao je i čuveni Plasido Domingo:

- Potpuno smo slomljeni, preneraženi i ogorčeni zbog besmislenog ubistva koje se dogodilo 3. maja u školi u Beogradu. Svaki gubitak života je tragedija, a naročito kad su žrtve nevina deca. Moje saučešće svim članovima porodica koje su izgubile voljenu osobu. Molim se za svakoga od vas. I Domingo se setio A. Č., za koga kaže da je bio mlad, živahan i talentovan pijanista i briljantan muzičar sa svetlom budućnošću, ali i "ljudsko biće iz njihove zajednice".

- Mlada osoba puna radosti i snova. Delim bol s "Virtuozima" zbog neobjašnjivog gubitka koji je pretrpelo celo takmičenje. S njima delim svoj lični bol i tugu, izražavajući najdublje saučešće svim porodicama koje su izgubile voljenu osobu u ovoj tragediji - napisao je Domingo.

U pismu ističu da osećaju da moraju nešto da urade, da se suprotstave nasilju u školama i pomognu žrtvama.

"Virtuozi" je popularni talent šou program u kojem se takmiče mladi muzičari i vokalni izvođači klasične muzike. Od 2014. godine organizuje ga istoimena mađarska produkcija, a 2020. se proširio na zemlje Višegradske grupe (Poljska, Češka, Slovačka), dok je Srbija pozvana da učestvuje kao gost. U audicijama u Beogradu izabrana su tada četiri mlada talenta koja su otišla na takmičenje u Budimpeštu. Takmičenje je emitovao i RTS, a u žiriju su bila i dva srpska člana - Nemanja Radulović i Silvana Grujić. Šesti član žirija, to jest član "superžirija" u finalu, kao i tokom narednog izdanja takmičenja, bio je Plasido Domingo, koji je u maju 2018. postao i jedan od akcionara kompanije koja organizuje takmičenje.

Jedan od takmičara iz Srbije bio je i učenik OŠ "Vladislav Ribnikar" A. Č. koji je nastradao u pucnjavi.

Kurir.rs

Bonus video:

00:54

PLASIDO DOMINGO TREĆI PRED BEOGRADSKOM PUBLIKOM: Belef se završava spektaklom SVETSKE ZVEZDE! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track