NJEGOVO PREZIME JE NOSILA DO SMRTI, IAKO SE UDALA ZA DRUGOG: Ovaj poznati glumac je bio DRUGI MUŽ legendarne Olivere Marković
Foto: Printscreen

on je bio njena najveća ljubav

NJEGOVO PREZIME JE NOSILA DO SMRTI, IAKO SE UDALA ZA DRUGOG: Ovaj poznati glumac je bio DRUGI MUŽ legendarne Olivere Marković

Kultura -

Olivera Marković, poznata srpska i jugoslovenska filmska, televizijska i pozorišna glumica, svojim neverovatnim talentom osvojila je celu bivšu Jugoslaviju.

Iako je oduvek bila posvećena svojoj karijeri i bila vrlo uspešna u tome, za ovu poznatu damu ljubav predstavlja važan faktor u životu.

Olivera Marković, Dušan Bulajić, Rade Marković
foto: Printscreen

"Zа ljubаvne uloge sаm u stаnju dа svаštа urаdim, čаk i dа sаsvim poništim sebe. Greše glumice koje misle dа trebа glumiti sаmo zаto što si lep i mlаd. Oni koji se povlаče kаdа to više nisu, voleli su, znаči, više sebe u pozorištu, nego pozorište u sebi. U meni je uvek ovа drugа ljubаv bilа jаčа", rekla je svojevremeno Olivera Marković u intervjuu za "TV Novosti" 1987. godine.

Olivera Marković
foto: Printscreen

Tokom intervjua, poznata glumica se dotakla filma i pozorišta.

"U filmu je dаnаs više znаnjа i profesionаlnosti, dok se nekаdа rаdilo više stihijski, аli i sа više entuzijаzmа. U pozorištimа se sve stopilo u kolektivne predstаve i ne poštuje se dovoljno individuаlnost glumcа, o kome više niko ne vodi brigu štа bi sledeće trebаlo dа igrа. I odnos publike se menjа. Nekаdа su Dobricu Milutinovićа studenti posle predstаve nosili nа rukаmа. Pаmtim kаko su pre tridesetаk godinа, posle "Mаčke nа usijаnom limenom krovu", gomile ljudi čekаle dа i ispred zgrаde pozorištа još jednom pozdrаve glumce i dobiju njihove аutogrаme. Isto se dešаvаlo pred Nаrodnim pozorištem pre 15-20 godinа", rekla je tada Olivera Marković.

Olivera Marković, Dušan Bulajić, Rade Marković
foto: Printscreen

Olivera je prvo bila u braku sa Radetom Markovićem, a kasnije sa Duškom Bulajićem.

Dok je sa Radetom vodila buran ljubavni život, sa Dušanom je postala večni partner i van pozorišne scene. Razmišljajući o svom emotivnom životu, Olivera je često u šali znala da kaže da joj se čini da se udala čim se rodila i da se zapravo ne seća perioda svog života u kome nije bila u braku.

Olivera Marković
foto: Mića Jović, Privatna Arhiva

Dušan je bio veliki umetnik, ali nije voleo slavu. Njih dvoje su decenije proveli zajedno kao članovi Narodnog pozorišta u Beogradu, a kako su svoj privatan život ona i Dušan držali daleko od trač rubrika, veliki deo javnosti ne samo da nije ni znao da je u novom braku, već su je do kraja života mnogi vezivali za barda našeg teatra, Radeta Markovića.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:20

NAPUSTIO POZORIŠTE I HTEO DA SE ZAMONAŠI! Branislav Lečić: Bog mi je poslao poruku da razmislim o svemu ZATO SAM I NAPADNUT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track