NAKON PAR PIĆA BI JE NAZIVALA LUDAČOM: Elizabeta od prvog dana NIJE PODNOSILA Kamilu, a onda se desio ISTORIJSKI PREOKRET
Foto: Profimedia

NA KRAJU JE MORALA DA POPUSTI

NAKON PAR PIĆA BI JE NAZIVALA LUDAČOM: Elizabeta od prvog dana NIJE PODNOSILA Kamilu, a onda se desio ISTORIJSKI PREOKRET

Pop kultura -

Četrdesetak godina nakon što je počela javna drama Vindsora, u kojoj su Kamila i Čarls bili negativci, a princeza Dajana povređena, nekadašnji ljubavnici krunisani su za kralja i kraljicu u ceremoniji koja se održala u subotu.

Kamila i Čarls su se venčali 2005. godine, a tom prilikom je najavljeno da Kamila neće biti kraljica. Ipak, okolnosti su se promenile. Kamila se očito dokazala Britancima, ali i kraljici Elizabeti II, koja je u jednom od svojih poslednjih obraćanja zamolila naciju da Kamilu prihvati kao kraljicu.

Kamila Parker Bouls, kralj Čarls
foto: Justin Goff / Goff Photos / Profimedia

Međutim, Elizabeta nije uvek podnosila Kamilu. Naprotiv.

U knjizi Toma Bauera iz 2018. godine o odnosu kraljice Elizabete, njenog sina Čarlsa i Kamile navodi se da kraljica nije podnosila Kamilu od prvog dana. Zbog toga Čarls nikad nije mogao da dobije odobrenje da se oženi starijom pučankom koja je uz to bila i razvedena i imala decu iz prethodne veze.

Kraljica Elizabeta
foto: Shutterstock

Umesto Kamile, za Čarlsa su odabrali Ledi Dajanu, ćerku grofa Spensera, koja je bila prikladna da postane princeza. Bila je britanska plemkinja i devica, te je ispunjavala sve nepisane kriterijume kraljevske porodice.

Bauer u knjizi navodi da je kraljica Elizabeta jednom prilikom nakon par martinija Kamilu nazvala "potpuno ludom ženom".

(Kurir.rs/ Index.hr)

Bonus video:

04:42

Krunisanje kralja Čarlsa III

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track