IZMENJEN PROGRAM 24. GITAR ART FESTIVALA: Koncerti klasične muzike održaće se na novoj lokaciji, a nastup benda The Stones ODLOŽEN
Ilustracija, Foto: Promo

promene

IZMENJEN PROGRAM 24. GITAR ART FESTIVALA: Koncerti klasične muzike održaće se na novoj lokaciji, a nastup benda The Stones ODLOŽEN

Kultura -

24. po redu izdanje Guitar Art Festivala održaće se od 10. do 14. maja pod sloganom "Creation" na više lokacija u Beogradu. Tokom pet festivalskih dana održaće se 9 koncerata.

Festival otvara 10. maja u MTS dvorani veliki zajednički koncert dve muzičke zvezde iz Portugala i Brazila - Antonija Zambuša i Jamandu Koste.

Promene:

Ođila, Guitar art festival
foto: GAF PROMO

Zbog trenutne situacije i nezapamćene tragedije, Guitar Art Festival će odložiti jedini neprimeren program, Rock ’n’ Roll spektakl, koncert benda The Stones 11. maja na sceni Kolarčeve zadužbine. Koncert jednog od najboljih tribjut The Rolling Stones bendova se odlaže za jesen.

Koncerti klasične muzike biće preseljeni iz Narodnog pozorišta u Beogradu na veliku scenu Kolarčeve zadužbine 12. i 13. maja sa nepromenjenim koncertnim programom i satnicom. Ulaznice je potrebno zameniti na blagajni Kolrčeve zadužbine neposredno pred koncert.

Prvi koncert 12. maja održaće italijanska gitariskinja Karlota Dalija koja pažnju širom sveta privlači svojim strastvenim i dubokim interpretacijama. Veliko finale koncertne večeri rezervisano je za Autorsko veče Maje Le Ru, kada će nastupiti gitaristi iz švajcarske Džon Smit i Vojin Kocić, zajedno sa Gudačkim orkestorm škole za talente u Ćupriji.

Ođila, Guitar art festival
foto: GAF PROMO

Drugo veče klasike, 13. maj počinje sa koncertom dva najveća mlada gitarska talenta Srbije -Vuka Vukajlovića i Uroša Jaćevića, a zatim na velikoj sceni Kolarčeve Zadužbine biće izvedene premijerno delo za 6 gitara bugarskog kompozitora Rosena Balkanskog. Veće se zvršava koncertom Zorana Dukića

Svečano zatvaranje festivala 14. maja na Velikoj sceni Kolarčeve zadužbine rezervisano je za world etno koncert. Posle dugog vremena Teodosij Spasov se vraća u Beograd. Ovog puta poznati kavalista nastupa sa grčkim The Crossover triom.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:26

Eros Ramacoti koncert u Areni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track