NOVI ROMAN SRĐANA MARJANOVIĆA INSPIRISAN JE EVROVIZIJOM: Kantautor i pisac pripremio je i pesmu koju peva glumac Bane Vidaković
Foto: Privatna Arhiva

A mogao sam biti gej

NOVI ROMAN SRĐANA MARJANOVIĆA INSPIRISAN JE EVROVIZIJOM: Kantautor i pisac pripremio je i pesmu koju peva glumac Bane Vidaković

Kultura -

Roman intrigantnog naslova "A mogao sam biti gej" kantautor i pisac Srđan Marjanović objavio je u izdanju "Prometeja". U moderna vremena kada se strejt i gej pogled na svet izjednačavaju, uz blagonaklonu ili agresivnu podršku javnosti, ovaj umetnik pokušava da zauzme neutralan stav.

Pisan u prvom licu, objašnjava dilemu glavnog junaka - da li da postane gej, poput njegovih daleko uspešnijih svetskih idola.

Srđan Marjanović
foto: Edin Karahusić

- Inspirisan Evrovizijom, tačnije profilom većine izvođača koji se tamo pojavljuju, napisao sam pesmu i novi roman "A mogao sam biti gej". Povodom romana napravio sam i prigodnu evrovizijsku pesmu, uz pomoć mog dragog kolege glumca, koji divno peva - Baneta Vidakovića.

Numera i spot snimljeni uz Banetovu pomoć i vraćaju toliko potreban osmeh na lice. Tema je atraktivna, zabavna i izuzetno intrigantna, a pesma vesela, bez zle namere. Verujem da će i roman i pesma privući odgovarajuću pažnju publike - kaže Marjanović.

Srđan Marjanović, Bane Vidaković
foto: promo

S muzičkom karijerom dugom pola veka ovaj umetnik smatra se jednim od najznačajnijih predstavnika beogradske akustičarske škole sedamdesetih godina. Muzički debi imao je na Omladinskom festivalu u Subotici, gde je osvojio prvu nagradu žirija, nakon čega je nastavio da niže uspehe i priznanja za svoj rad.

Pored muzike, pisao je i za nekoliko časopisa, a veliki trag ostavio je kao urednik u diskografskoj kući ZKP RTV Ljubljana, te je zaslužan za prvi album EKV, kao i Kerbera. Autor je romana "Nisam ti baš sve rekao", "OK, presvući ću se" i "Žice".

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:11

Bane Vidaković stigao u Palatu pravde

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track