BILI SMO NA METAR OD LEGENDA FILMA: U Kanu predstavljanje "Heroja Halijarda", a Nedeljko Bajić otkriva koga je tu SREO čak 2 puta
Foto: Nenad Kostić

impresije

BILI SMO NA METAR OD LEGENDA FILMA: U Kanu predstavljanje "Heroja Halijarda", a Nedeljko Bajić otkriva koga je tu SREO čak 2 puta

Kultura -

Autori filma "Heroji Halijarda" boravili su protekle nedelje na Kanskom festivalu. Ratna drama Radoša Bajića inspirisana operacijom "Halijard", najvećom pojedinačnom akcijom spasavanja savezničkih (američkih) pilota iza neprijateljskih linija u istoriji svetskog vazduhoplovstva, predstavljena je u okviru filmskom TV marketa.

Nedeljko Bajić, Kanski festival 2023, Kanski festival
foto: Privatna Arhiva

- Prvi put smo u Kanu. Mala ekipa "Kontrast studija" bila je na filmskom marketu, gde se okuplja cela industrija sa svih kontinenata. Išli smo s namerom da promovišemo naš film. Želja nam je da on bude predstavljen i u svetu. Imali smo nekoliko sastanaka u vezi s njegovom prodajom u svetu i učešćem na nekoliko filmskih festivala - kaže za Kurir jedan od producenta Nedeljko Bajić.

1 / 9 Foto: Privatna Arhiva

Glavne uloge u ovom ostvarenju, čije je nastajanje podržao Telekom Srbija, tumače Žarko Laušević, Petar Božović i Radovan Vujović, ali i američki glumac i sprski zet Stiven Mur.

- Kan je divan. U toku dva dana sreli smo dva puta ekipu filma Martina Skorsezea "Ubice cvetnog meseca". Prve večeri smo ih videli na crvenom tepihu, a druge u pres-centru. Robert de Niro moj je omiljeni glumac, Skorseze reditelj, a Leonardo Dikaprio najbolji glumac srednje generacije. Bili smo na metar od legenda filma - zaključuje Bajić uz osmeh.

Kanski festival 2023, Kan, Martin Skorseze, Rober de Niro, Filmski festival u Kanu 2023, Leonardo Dikaprio
foto: BP/BACKGRID / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Igrani film "Heroji Halijarda" realizovan je uz podršku Filmskog centra Srbije i Pokrajinske vlade AP Vojvodina. Premijera je zakazana za novembar 2023. godine.

Kurir.rs/ TV ekran

Bonus video:

00:32

RADOŠ BAJIĆ I RADIŠA UROŠEVIĆ ZAPEVALI U DUETU: Glumac i pevač UHVAĆENI na proslavi u okolini Kragujevca! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track