ŠESTORO DECE GLUMACA U TRCI ZA NAGRADE: Ko je novi Slavko Štimac domaćeg filma? Pada odluka o dobitniku priznanja PRVA ZVEZDICA
Foto: Ana Paunković

drugo izdanje

ŠESTORO DECE GLUMACA U TRCI ZA NAGRADE: Ko je novi Slavko Štimac domaćeg filma? Pada odluka o dobitniku priznanja PRVA ZVEZDICA

Kultura -

Finalno veče i dodela nagrada Prva zvezdica u okviru drugog festivala dečjeg glumačkog stvaralaštva u filmovima i TV serijama FEDEG održava se u utorak veče u Pan teatru u Beogradu.

serija Bunar
foto: Branimir Milovanović

Komisija s novinarkom i TV kritičarkom Meri Bilić na čelu prepoznala je talenat i kreaciju u zapaženim glumačkim rolama šestoro dece glumaca: Tamare Nalbantjan u seriji "Vera", Vasilija Turčinovića u seriji "Bunar", Mione Ilov u filmu "Mrak", Petre Semiz u seriji "Lako je Raletu", Milice Stanković u filmu "Oluja" i Jane Todorović u filmu "Sveta Petka - Krst u pustinji":

Film Mrak
foto: Yana Lozeva

- Manifestaciju smo pokrenuli prošle godine sa željom da afimišemo marljivost i talenat dece i da podstaknemo njihovu želju da im istinske vrednosti i pravi modeli budu uzor u životu i izboru profesionalnog poziva. Deci koja dobijaju Prvu zvezdicu uzori su naše glumačke veličine koje su takođe karijeru započele kao deca, a nadamo se da će nekoj dečici koja tek planiraju da se otisnu u svet glume dobitnici Prve zvezdice biti uzor - kaže osnivač FEDEG Nenad Milenković.

Nenad Milenković
foto: Promo

Jedina manifestaciji tog tipa u Srbiji održava se pod pokroviteljstvom GO Zvezdara i uz podršku Gradskog sekretarijata za kulturu, a početak je zakazan za 19 časova.

Kurir.rs

Bonus video:

00:33

NEPRIMERENO SAM MORAO DA UPOZORIM NASILNIKE KAKO BI SE SMIRLI! Glumac otvorio dušu: Ta grupa se preselila iz Beograda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track