Klavirski koncert Stefana Đokovića Sa Mozzartom na krilima muzike u Kragujevcu zakazan je za 9 jun
Foto: Promo/Marko Daniel

Klavirski koncert Stefana Đokovića Sa Mozzartom na krilima muzike u Kragujevcu zakazan je za 9 jun

Kultura -

Šesti u nizu humanitarnih koncerata „Sa Mozzartom na krilima muzike“ pod pokroviteljstvom gđe Tamare Vučić zakazan je za 9. jun i održaće se u svečanoj sali Kragujevačke gimnazije.

Glavna zvezda, pijanista Stefan Đoković izvešće dela Franca Šuberta, Frederika Šopena i Franca Lista. Ovaj koncert je posebno važen za mladog umetnika pošto će nastupiti u svom rodnom gradu Kragujevcu.

Projekat “ Sa Mocartom na krilima muzike” ima za cilj popularizaciju klasične muzike ali i humanosti sa konkretnim ciljem da se kultura vrati u svoj dom-dom kulture.

Gđa Tamara Vučić je prvi solistički koncert najavila rečima podrške na čijim krilima je projektat do sada obišao polovinu planiranih gradova:

"Kad je mladi Stefan Đoković podelio svoju ideju, pre svega o večerašnjem koncertu, a onda i o čitavom projektu koji smo na neki način zajedno razvijali, prva misao koja mi je prošla kroz glavu jeste snaga. Pre svega snaga muzike, jer zaista moć muzike je takva da može da vas vine u velike visine, ali isto tako može da vas demotiviše, demorališe i da izazove neke vrlo negativne emocije.

Stefan Đoković
foto: Promo/Marko Daniel

Druga stvar je opet snaga, ali ovog puta snaga darivanja. Ima jedna drevna persijska poslovica koja kaže: “Ono što jedete će istruliti, a ono što darujete pretvoriće se u ružu”. Upravo to je cilj ovakve jedne misije, ovakvog jednog projekta, da pokrenemo taj talas darivanja i u narednih 12 meseci u 12 gradova širom naše velike zemlje gde će ljudi širom Srbije imati priliku da čuju Stefana Đokovića, da uživaju u klasičnoj muzici i isto tako da učestvuju u jednom talasu darivanja, u toj humanitarnoj strani ovakvog jednog projekta, jer će sva sredstva koja budu prikupljena ovom prilikom zapravo biti donirana domovima kulture. Pošto i sama potičem iz jedne male sredine, znam kolika je važnost domova kulture, to su mesta okupljanja, to su mesta društvenih i kulturnih dešavanja.

I na kraju, a ne svakako manje važno, to je snaga jednog mladog čoveka. Stefan Đoković jeste višestruko talentovan mladi čovek, koji bi trebalo i ima sve kapacitete da bude uzor i idol mladim ljudima." - rekla je prva dama.

Stefan Đoković
foto: Promo/Marko Daniel

Muzički karavan u saradnji sa fondacijom Mozzart ovim projektom podržava rad kulturnih ustanova, jer je čitav prihod od prodatih ulaznica doniran domovima kulture u kojima su koncerti održani.

Publika u Kragujevcu će imati priliku da uživa u klavirskim delima poznatih kompozitora u izvedbi Stefana Đokovića i na taj način podržati rad kulturnih ustanova svog grada. Ulaznice su u prodaji na četiri prodajna mesta Tickets.rs: u knjižari Delfi, agenciji Malutas, pumpi OMV i Trafika 11.

Ljubitelji klasične muzike imaće priliku da slušaju koncert u Požarevcu, Vrnjačkoj Banji, Priboju, Zaječaru,Subotici, i Novom Sadu.

Stefan Đoković
foto: Promo/Marko Daniel

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track