SVE ŠTO IGRAMO UTEMELJENO JE U STVARNOM ŽIVOTU, PA I NAUČNA FANTASTIKA! Glumac o liku advokata kog igra u novoj seriji "Poseta"
Foto: Gordan Jović/ Rts

MILOŠ TIMOTIJEVIĆ ZA TV EKRAN

SVE ŠTO IGRAMO UTEMELJENO JE U STVARNOM ŽIVOTU, PA I NAUČNA FANTASTIKA! Glumac o liku advokata kog igra u novoj seriji "Poseta"

Kultura -

Istražni zatvor je mesto straha, taktičkih i zakulisnih igara, trgovine, emocija, hrabrosti, ljudskosti i ljubavi.

Da li je moral iznad zakona? Postoje li događaji u životu posle kojih nema dobrog ishoda? Ili su fatalni događaji samo iskušenja na tom životnom putu? Ovo su samo neka od pitanja koja nova serija "Poseta" u produkciji Telekoma Srbija i Mir medija pokušava da razotkrije.

Miloš Timotijević
foto: Printscreen

Iako je na prvi pogled priča smeštena u klasičan kriminalističkoistražni okvir, serija govori o autentičnim ljudskim sudbinama, uglavnom običnih ljudi, bliskih publici, što kod gledalaca izaziva potencijal za identifikaciju. Čine je četiri priče: "Reka", "Plen", "Požar" i "Beton", i svaka je sastavljena od po četiri epizode zasnovane na stvarnim događajima. Glumačka ekipa broji preko 100 glumaca iz čitavog eks-Ju regiona, a među njima je i Miloš Timotijević.

- Sve što se piše utemeljeno je na stvarnom životu, čak i naučna fantastika na neki način. Ako ništa drugo, stvarnost se koristi kao metafora. Svaki umetnik inspiraciju traži u životu, tako da tu ništa nije čudno. Samu seriju ne bih poredio ni sa čim što je do sada rađeno, specifična je njena struktura jer je čine četiri priče. Samim tim se razlikuje od svega što smo do sada gledali na malim ekranima - kaže Miloš i otkriva koga igra:

Miloš Timotijević
foto: Privatna arhiva

- To je advokat koji brani svog najboljeg prijatelja, oko koga se vrti jedna od priča. Nije strog, ali je vrhunski u svom poslu i trudi se da spase prijatelja iz situacije u kojoj se našao. Ta priča je puna topline i patnje, to je priča o moralnim vrednostima, istrajnosti, suštinskom prijateljstvu, sukobu mišljenja i načinu pogleda na svet. Ovaj moj lik ne može da potpadne u moju klasičnu biografiju sa strogim likovima. Potpuno je drugačiji. Uvek sam govorio da je za promociju i filma i serije najbolje pustiti gledaocima da daju svoj sud, neka tako bude i sada - zaključio je Miloš.

serija Poseta
foto: Promo

Pored njega igraju i Boris Isaković, Luka Grbić, Ozren Grabarić, Krešimir Mikić, Ksenija Marinković, Izudin Bajrović, Uliks Fehmiu, Ivana Vuković, Snežana Bogdanovic, Nikola Ristanovski, Anita Ognjanović, Matija Vastl, Kamka Točinovska, Leon Lučev, Gordana Boban, Nikola Rakočević, Dragan Despot, Ljuba Bandovic, Nataša Šolak, Stefan Vukić, Radoš Bajić, Vahid Džankovic, Andrija Kuzmanovic, Rale Milenković...

Kreator serije je Veljko Mićunović, koji potpisuje i režiju priča "Reka" i "Beton". Uroš Tomić je režirao "Požar", a Mina Đukić "Plen". Scenaristi su Vlada Simić i Mina Đukić. Producenti Aleksandar Protić i Veljko Mićunović. Direktori fotografije Dušan Grubin i Miloš Jaćimović.

Četiri priče ukratko:

Svako od likova iz četiri priče koje čine seriju suočen je sa odlukom: Biti slobodan ili biti na slobodi. "Reka" - Fudbaler, zvezda u usponu, budi se u bolnici ne sećajući se prošle noći. Saznaje da su njegovi prijatelji poginuli u saobraćajnoj nesreći i da je on sam osumnjičen da je bio vozač. "Plen" - Majku koja se sa ćerkicom vozi kući zaustavljaju carinici i u njenom gepeku otkrivaju kofer s plenom iz pljačke. "Požar" - Zemljoradnika je kum optužio da mu je zapalio postrojenje i hladnjaču iz zavisti. "Beton" - U autobusu, na putu za posao, porodični čovek upada u svađu i završava optužen za ubistvo iz nehata.

(TV Ekran / J. A. M)

Bonus video:

01:32:49

20210411-SCENIRANJE-MILOS TIMOTIJEVIC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track