GLUMAČKO OTKROVENJE U KANU JOVAN GINIĆ ZA KURIR: Vaterpolo je moja velika ljubav, a kao i svaki sportista, sanjam o MEDALJAMA
Foto: Gordan Matić, Privatna Arhiva

INTERVJU

GLUMAČKO OTKROVENJE U KANU JOVAN GINIĆ ZA KURIR: Vaterpolo je moja velika ljubav, a kao i svaki sportista, sanjam o MEDALJAMA

Kultura -

Tinejdžer Jovan Ginić, učenik XIV beogradske gimnazije i vaterpolista, vratio se s kanskog festivala s priznanjem "Otkrovenje", koje najboljem mladom glumcu festivala dodeljuje fondacija "Luj Roderer", za ulogu u filmu "Lost Country" Vladimira Perišića.

Ginić u filmu glumi Stefana, petnaestogodišnjeg gimnazijalca koji 1996. godine, tokom studentskih demonstracija protiv režima Slobodana Miloševića, shvata da je njegova majka saučesnica korumpirane vlasti.

Lost contry Kan, Lost Country
foto: Promo

Kakvi su vam utisci nakon kanskog festivala?

- Utisci su predivni, polako se sležu i polako postajem svestan uspeha koji smo postigli.

Doneli ste srpskom filmu i prvu nagradu nakon mnogo godina. Da li ste bili iznenađeni i hoće li vam ona otvoriti vrata za neke uloge izvan Srbije?

- Naravno da sam iznenađen, nisam ni sanjao da ovako nešto može da se desi s obzirom na to da u svet glume prvi put ulazim sa ovim filmom. Ova nagrada mi je sigurno otvorila jedna velika vrata.

Vladimir Perišić
foto: Privatna Arhiva

Vladimir Perišić kaže da je za vašu ulogu pogledao više od 1.500 dece. Kako je izgledala audicija iz vašeg ugla?

- Kastinzi su bili jedna od lepših stvari na putu do snimanja ovog filma. Daju nam tekst, temu, i ja zajedno s još nekim ko je u tom momentu bio na kastingu treba da pronađem izlaz iz te situacije. Često ne bih znao kako bi taj zaplet mogao da se završi, ali bi mi Vlada stalno govorio: "Uskoči u bazen i plivaj."

Kako pamtite samo snimanje?

- Samo snimanje pamtim kao veliki životni potez. Uživao sam snimajući ovaj film i nisam znao kraj filma do samog kraja, a vukla me je želja da saznam kako se završava.

Kako ste doživeli Kan? Da li je to zaista najvažniji festival na svetu i kako sve to izgleda s druge strane?

- Kan jeste najveći festival na svetu i zaista sam počastvovan što sam bio i sam deo te priče, a kamoli što sam dobio nagradu. Nisam imao puno vremena da doživim sam Kan kao grad, ali verujem da će biti prilike da se ponovo vratim tamo.

Jovan Ginić
foto: Gordan Matić

Trenirate godinama vaterpolo. Hoćete li ostati u sportu?

- Vaterpolo je moja velika ljubav, treniram ga 10 godina i voleo bih da ostanem u tome. Kao i svaki sportista, sanjam o medaljama.

Kurir.rs/ Lj. Radanov

Bonus video:

01:26

Momir Milošević o seriji Blok 27

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track