SJAJNI CVETKOVIĆ I GRABARIĆ KAO FAUST I MEFISTO: Premijera "Prafausta" u BDP, a evo ko je gledao komad iz prvih redova FOTO
Foto: ATA images

bravo

SJAJNI CVETKOVIĆ I GRABARIĆ KAO FAUST I MEFISTO: Premijera "Prafausta" u BDP, a evo ko je gledao komad iz prvih redova FOTO

Kultura -

Sa pet poklona i stajaćim ovacijama ispraćena je nakon premijere ekipa predstave "Prafaust" u nedelju uveče u Beogradskom dramskom pozorištu. Pozorišni dvojac Boris Liješević i Fedor Šili uspeo je da se izbori s novim klasikom, koji je Gete napisao sa samo 26 godina.

BDP, Prafaust
foto: ATA images

U ulozi Mefista šira publika upoznala je gosta iz Zagreba i sjajnog glumca Ozrena Grabarića, a naslovnu ulogu na visini zadatka odigrao je Svetozar Cvetković. U komadu učestvuje i publika, a ovog puta nekoliko replika iz svog sedišta izgovorio je pisac Božo Koprivica. U podeli su Mirjana Karanović, Ivan Tomić, Daniel Sič, Ivan Zarić, Iva Ilinčić i Stanislava Staša Nikolić.

BDP, Prafaust
foto: ATA images

- Sad možemo da pijemo - dobacio je neko od ekipe iza scene nakon poklona i ovacija.

BDP, Prafaust
foto: ATA images

Premijeru nisu propustili glumci Sergej Trifunović, Milena Vasić i drugi.

U Beogradskom dramskom pozorištu u toku je mini-festival Naši dani. Gostuju Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada i Kraljevsko pozorište Zetski dom sa Cetinja. SNP izvodi "Duh koji hoda", na repertoaru je večeras, na velikoj sceni od 19.30 č, dok će "Nebeski odred" biti odigran u sredu, dan kasnije, na maloj sceni od 20 časova. Zetski dom sa Cetinja izvešće svoje tri predstave, "Ana Karenjina" (29. 6), "Leptir" (30. 6) i "Predsjednice" (1. 7), sve na letnjoj sceni BDP od 20.30 č.

Kurir.rs

Bonus video:

01:08

NADAMO SE DA JE KRAJ KORONI I DA ĆEMO ŽIVETI NORMALNO Poruka puna optimizma, a evo šta kaže Mirjana KARANOVIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track