PELE PRIMA SVOJU POSLEDNJU KLASU NA FDU: U trci za indeks i ćerka njegovog kolege, a ovo je odlučio da upiše unuk EMIRA KUSTURICE
Foto: Zorana Jevtić

Otkrivamo

PELE PRIMA SVOJU POSLEDNJU KLASU NA FDU: U trci za indeks i ćerka njegovog kolege, a ovo je odlučio da upiše unuk EMIRA KUSTURICE

Kultura -

Na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u toku je prijemni ispit, a da upiše najpopularniji smer glumu, ove godine pokušaće 385 kandidata. Za indeks i mesto u poslednjoj klasi koju će voditi Dragan Petrović Pele je i Vasilija, naslednica Nenada Jezdića, saznaje Kurir. Rezultati i konačne rang-liste biće poznati 3. jula.

Nenad Jezdić
foto: Vladimir Šporčić

- Primam novu klasu, pa se nadam da ću u penziju - izjavio je nedavno za naš list Petrović.

Kako do indeksa

On je pojasnio kako izgleda sama procedura.

- Svi bi da budu glumci. Prijavi se preko 400 kandidata, treba sve odmeriti, pomiriti. Ne možete da izaberete više od 12 budućih studenata jer to je preporuka Ministarstva prosvete i tako je već godinama. Uvek primim puni broj brucoša: 10 na budžetu i dva samofinansirajuca. S obzirom na okolnosti, normalno je da će biti daleko veći broj nezadovoljnih nego zadovoljnih. Od te brojke možda imate 10 odsto onih koji su objektivno nezadovoljni. Svi oni koji izađu na prijemni znaju kakvi su bili na ispitu, ali ne možete da zamerite mladim ljudima što su razočarani - objasnio je Petrović u razgovoru za Politiku.

Dragan Petrović Pele
foto: Zorana Jevtić

Nenad Jezdić je rodom iz Valjeva, a glumu je upisao u klasi profesora Predraga Bajčetića. Zbog teške materijalne situacije je bio primoran da radi, ali je studije završio u roku. Glumac je oženjen Sarom, s kojom ima tri ćerke: Angelinu, Anastasiju i Vasiliju i sina.

Poznato je da je Nenad pobornik porodičnog života, a te vrednosti prenosi na svoje naslednike.

- Deci jedino pomažemo ukoliko im damo pravi primer. Jedna mudrost kaže: ko hoćeš da menjaš svet, prvo počni od sebe. Mene ne bi bilo ovakvog da nije bilo mog oca, takvog kakav je bio. To nekad shvatite ranije, nekad kasnije, a ja sam shvatio kasnije. Smisao roditelja je izuzetno važan i veliki u životima svih nas. To ume da bude žuljevit put pun ožiljaka - izjavio je glumac za magazin Glorija.

Nenad Jezdić
foto: Promo/Nikola Vukelić

Za kameru se prijavio unuk Emira Kusturice

Veliko interesovanje vlada i za ostale smerove na Fakultetu dramskih umetnosti. Od prošle godine uveden je novi studijski program vizuelni efekti, animacija i gejm art, koji je jednako popularan među budućim studentima kao i filmska režija. Da krv nije voda, dokazuje i mali Janko Kusturica, koji se prijavio za kameru. Janko je unuk čuvenog reditelja Emira Kusturice. Mladi umetnik nekada je trenirao vaterpolo, a bavi se fotografijom.

Maja Kusturica, Emir Kusturica
foto: Gorassini Giancarlo / Abaca Press / Profimedia

- Uzori u fotografiji su mi Stenli Kjubrik i Kartje Breson - rekao je Janko za Kurir na otvaranju svoje prve izložbe "Šetač".

Kurir.rs

Bonus video:

01:29

Jelisaveta Orašanin, Pele i Predrag Danilović podržali akciju učenika Sprotske gimnazije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track