SANDRA PEROVIĆ JE ĆERKA ČUVENOG PEVAČA: Nju svi dobro znaju, a njen otac je nastupao sa Silvanom, cela bivša Juga ga je OBOŽAVALA
Foto: Gordan Jović/ Rts

zanimljivost

SANDRA PEROVIĆ JE ĆERKA ČUVENOG PEVAČA: Nju svi dobro znaju, a njen otac je nastupao sa Silvanom, cela bivša Juga ga je OBOŽAVALA

Kultura -

Upravni odbor Radio-televizije Srbije imenovao je glavne i odgovorne urednike, prenosi Javni servis. Na sednici Upravnog odbora RTS, održanoj u petak, na mesto glavnog i odgovornog urednika kulturno-umetničkog programa imenovan je ponovo pisac Vladimir Kecmanović.

Vladimir Kecmanović
foto: Damir Dervišagić

Vršilac dužnosti urednika obrazovno-naučnog programa biće Vesna Pavliček, a zabavnog programa biće Sandra Perović, novinarka i filmska kritičarka. Autorka emisije "Velika iluzija" završila je Pravni fakultet u Beogradu, a njeni intervjui sa čuvenim holivudskim zvezdama se godinama nižu.

Razgovarala je tako pred kamerama sa Entonijem Hopkinsom, Natali Portman, Leonardom Dikaprijem, Šonom Konerijem, Nikolasom Kejdžom, Metom Dejmonom, Penelopom Kruz i mnogim drugim. Ona je nedavno izabrana u Holivudu za novog glasača za dodelu prestižne nagrade Zlatni globus.

Sandra Perović
foto: Promo

Blistavu karijeru bez ijedne mrlje ona je gradila godinama prenosi Glossy, a ono što o njoj znaju samo retki jeste činjenica da je njen otac, Slavko Perović, bio je popularni jugoslovenski pevač.

Slavko Perović
foto: Rts Printscreen

Slavko Perović je rođen 5. juna 1934. godine, proslavio se meksikanskim pesmama koje su šezdesetih godina 20. veka bile veoma popularne u Jugoslaviji.

Pevao je nekoliko pesama u duetu sa Nikolom Кarovićem i Silvanom Armenulić. Njegove pesme izdate od strane diskografske kuće Jugoton prodate su u milionskom tiražu.

Slavko Perović
foto: Rts Printscreen

Proslavile su ga pesme "Mama Huanita", "Jedan dan života", "Čaša gorkih suza" i mnoge druge znali svi širom nekadašnje Jugoslavije. 2010. godine mu je Croatia records (bivši Jugoton) u ediciji "Zvijezde zauvijek" objavila dupli CD gde se našlo 56 originalnih snimaka od 1963 do 1969. godine.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track