SMAK NASTAVLJA DA ŽIVI S NOVIM KLINCIMA: Cela ideja je potekla od TOČKA, a on je novi pevač benda! KREĆU NA TURNEJU
Foto: Aleksandra Ignjatović

lepo

SMAK NASTAVLJA DA ŽIVI S NOVIM KLINCIMA: Cela ideja je potekla od TOČKA, a on je novi pevač benda! KREĆU NA TURNEJU

Kultura -

Grupa Smak dobila je svoje naslednike, što je jasno nakon nastupa benda Smak plus na Arsenal festu.

Radomir Mihajlović Točak
foto: Dragan Kadić

- Značenje imena Smak plus podrazumeva dve stvari: nastavak rada grupe, ali sa mlađim članovima i ponešto od standardnog repertoara biće zamenjeno numerama koje Smak nije izvodio uopšte ili na svojim nastupima pre više decenija - kaže Radomir Mihailović Točak, osnivač Smaka, koji je na neki način i idejni tvorac ovog projekta.

Smak plus, Dejan Stojanović, Dejan Stojanović Kepa Jr., Marko Stojanović
foto: Zoran Lazarević

Smak plus trenutno čine (od najstarijeg ka najmlađem): Dejan Stojanović Kepa Jr. (bubnjevi), Miki Mihailović (gitara), Filip Milanović (bas), Dejan Zdravevski (klacijature), Jovan Mitrović (gitara), Jovan Pantić (vokal) i Marko Stojanović Kepa Jr. Jr. (bubnjevi).

Dejan Stojanović Kepa, sin originalnog bubnjara Smaka, već je skoro 30 godina standardni član grupe, tačnije od albuma "Bioskop Fox", koji je bio u pripremi još 1994.

Smak plus, Miki Mihailović, Filip Milanović
foto: Aleksandra Ignjatović

Miki Mihailović dolazi iz Čikaga i sin je Točkovog brata Slobodana, koji tamo živi. Filip Milanović je sin Zorana Milanovića, koji je u Smaku na basu zamenio Miloša Petrovića 2015.

Smak plus, Dejan Zdraveski
foto: Zoran Lončarević Laki

Dejan Zdravevski je klavijaturista u Smaku od 2012. godine, a Jovan Mitrović bio je gitarista u grupi Lates iz Beograda i, uz redovnu muzičku školu koju je završio, jedan je od najboljih polaznika škole gitare Radomira Mihailovića Točka.

Smak plus, Jovan Mitrović
foto: Zoran Lazarević Laki

Pevač Jovan Pantić, za koga muzički znalci kažu da glasom neverovatno podseća na Borisa Aranđelovića, dolazi iz Valjeva i u Smaku je debitovao na Đurđevdanskom koncertu u Kragujevcu 2022, a pre toga je bio u Smak tribjut bendu Mračni mol iz Beograda. Gitarista Marko Stojanović takođe je debitovao na istom koncertu, u pesmi "Cigansko srce".

Smak plus
foto: Zoran Lazarević Laki

Pored svima dobro poznatih numera iz repertoara Smaka, Smak plus namerava da na narednim nastupima na set-listu uvrsti i neke nove kompozicije, koje Smak još nije snimio, ali i sasvim nove pesme za album koji će nositi naziv "Smak plus". Nove nastupe imaće već 14. jula u Vrnjačkoj Banji, 28. jula u Botaničkoj bašti u Beogradu, 25. avgusta na Gitarijadi u Zaječaru i 23. septembra na festivalu Rok priča u Čačku.

Kurir.rs

Bonus video:

02:00

BORA ČORBA NAPISAO OVAJ HIT ZA 5 MINUTA NA SALVETI! Članovi benda Generacija 5: Zbog toga smo ga izvlačili iz vojske!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track