OPEVALI GENOCID NAD SRBIMA U JASENOVCU: Beogradski sindikat objavio novi spot, a za režiju zadužen poznati filmski reditelj
Foto: Zorana Jevtić

Patriote

OPEVALI GENOCID NAD SRBIMA U JASENOVCU: Beogradski sindikat objavio novi spot, a za režiju zadužen poznati filmski reditelj

Kultura -

Nakon 13 godina od izlaska poslednjeg albuma, najpoznatiji domaći hip-hop bend Beogradski sindikat izbacio je nedavno svoj četvrti studijski album pod nazivom "Sindikalno proleće", koji je dostupan na Youtube kanalu Beogradskog sindikata, kao i na svim digitalnim platformama.

Beogradski Sindikat, Čekam sreću
foto: Promo

Pre nekoliko dana objavljen je i spot za pesmu "Teci reko" koji izvode zajedno sa Pavlinom Radovanović.

"Tekst pesme bavi se o jednoj od najvažnijih tema srpskog naroda, odnosno genocidom nad Srbima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH) i posebno Jasenovcem", kaže za Sputnjik Feđa Dimović iz Beogradskog sindikata.

Feđa Dimović
foto: Nenad Kostić

Spot za pesmu režirao je Hadži Aleksandar Đurović, poznat po filmu "Sveta Petka - Krst u pustinji", muziku je uradio Nebojša Obradović, a tekst su napisali Boško, Blaža i Feđa.

Snimanje spota pomogli su organizacija "Jadovno" koja je obezbedila sredstva za visokobudžetni spot koji je snimljen kao kratki film, i firma "Emout" koja je besplatno ustupila opremu.

Hadži Aleksandar Đurović, Aleksandar Đurović
foto: Nemanja Maraš

Na albumu "Sindikalno proleće" se nalaze 23 nove pesme sa originalnim pečatom Bogradskog sindikata, a koji su dodatno uveličali i gosti - Nikola Rokvić, Aleksandra Goncić, Vladimir Nišević i Gramophonedzie.

Za produkciju albuma su bili zaduženi Nebojša Obradović - DJ Silent i Vuk Aleksić.

Kurir.rs

Bonus video:

03:55

Ognjen Jankovic o FDU i Goranu Markovicu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track