RODILA MU 4 DECE, IMALI SU SAMO JEDAN TANJIR I VILJUŠKU Jezdićevu ženu javnost NIKAD nije videla, a o njoj je SAMO JEDNOM govorio
Foto: Nemanja Nikolić

MIRAN ŽIVOT IZVAN JAVNOSTI

RODILA MU 4 DECE, IMALI SU SAMO JEDAN TANJIR I VILJUŠKU Jezdićevu ženu javnost NIKAD nije videla, a o njoj je SAMO JEDNOM govorio

Kultura -

Nenad Jezdić vodi skladan i miran privatni život, a svoju porodicu nikada nije eksponirao u javnosti.

Jezdić je kao glumac dugo prisutan i aktivan na domaćoj javnoj sceni, a tokom njegove dugogodišnje karijere publika je imala prilike da ga gleda i zavoli u brojnim značajnim ulogama.

Nenad Jezdić
foto: Dragana Udovičić

Ipak, o privatnom životu jednog od najcenjenijih glumaca svoje generacije, malo toga se zna, kako zbog činjenice da retko daje intervjue i pritom brižljivo bira reči, tako i zbog toga što nema profil ni na jednoj društvenoj mreži koje, kako je jednom rekao, smatra "lažnim svetom". Iako zajedničke fotografije nikada nisu dospele u javnost, glumac je već četvrt veka u skladnom braku sa suprugom Sarom, sa kojom je dobio tri ćerke i sina.

Venčali su se 1996. godine u manastiru Visoki Dečani na Kosovu i Metohiji, u prisustvu članova porodice i prijatelja, među kojima su bile brojne Nenadove kolege. O braku je govorio samo jednom:

Jugoslovensko dramsko pozorište, Nenad Jezdić
foto: Jakov Simović

- Kada sam rekao "da", da li u crkvi, pred svedocima, u opštini, sećam se svoje prve pomisli: "Sad daj sve od sebe da ovo tvoje 'da' nikada ne bude ukaljano" - otkrio je jednom prilikom Nenad Jezdić, koji važi za vernog muža i uzornog porodičnog čoveka.

Iako danas živi prilično lagodno, početak bračnog života bio je i te kako izazovan.

Nenad Jezdić
foto: Nemanja Nikolić

- Kada smo supruga i ja prvo dete stvarali, kad smo se venčali i počinjali porodični život, mi smo imali jedan tanjir i jednu viljušku. Ona viljušku, a ja tanjir. Ili obrnuto, svejedno. Poenta je da smo verovali u budućnost. Treba verovati. Ljubav ne možeš da osetiš ako ne veruješ. A bitno je da to osetiš, jer sva zadovoljstva dolaze iz ispunjenosti čoveka ljubavlju za svog bližnjeg i iz one ljubavi koju dobija od svog bližnjeg - kaže Nenad.

(Kurir.rs/ Mondo)

Bonus video:

00:56

PROFESORI TE UČE DA JE TO ISTO KAO KADA STAVIŠ RUKU NA STO! Glumac odgonentnuo: Kako se prave intimne scene u filmovima?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track